Günümüzde endüstriyel ürünler denilince akla ilk olarak paslanmaz çelik malzemesi gelmektedir. Oldukça dayanıklı ve az önce de belirttiğim gibi korozyona karşı dayanıklı olduğundan dolayı paslanmaz çelikler günümüzde sıklıkla tercih edilmiştir. Daha birçok özelliği bulunan bu ürünün üstünlüklerini aşağından daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Paslanmaz Çeliklerin Sınıflandırılması ve Özellikleri Nelerdir?

Korozyon Dayanımı

Paslanmaz çelik ürünlerinin neredeyse hepsi korozyona karşı dayanıklıdır. Aynı zaman da bu ürün asit ve klorür gibi ortamlara karşı da oldukça dirençlidir. Yine aynı şekilde paslanmaz çelikler yüksek sıcaklık isteyen durumlarda da etkin performans göstermektedir.

Yüksek ve Düşük Sıcaklıklarda Etkin Performans

Düşük ve yüksek sıcaklıklarda maalesef ki çelikler zarar görmektedir. Bu durum kullanıcılara bakım maliyeti çıkartmaktadır. Bu sorunla karşı karşıya kalmamak için paslanmaz çelik malzemesi tercih edilmelidir. Değişen sıcaklıklarda başlarda gösterdiği performansı sürdüren bu ürün düşük ve yüksek sıcaklıklarda gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

İmalat Kolaylığı

Rahat biçimlendirebilir bir özellikte olduğundan dolayı çelikler günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Daha çok talaşlı imalat işlemlerinde bu durum geçerlidir.

Mekanik Dayanımı

Isıl işlemler sonucunda paslanmaz çelikler dayanıklı bir yapıya gelmektedir. Aynı zamanda yapılan bu işlem malzemenin kalınlığı azaltmaktadır. Buda malzemenin fiyatını büyük ölçüde düşürmüştür.

Hijyenik ve Uzun ömürlü

Birçok alanda karşımıza çıkan paslanmaz çelik malzemesi kolay temizlenebilir bir özelliktedir. Bundan dolayı birçok sektör tercihini bu malzemeden yana kullanmıştır. Gıda, mutfak, ilaç sanayisi bu sektörlere örnek olarak gösterilebilir. Aynı zamanda ürün bakımının kolay olması onun uzun ömürlü olmasını da sağlamıştır. Malzemenin dayanıklı olması da onun kullanım oranını arttıran bir diğer faktördür. Türkiye de bu ürünlerle ilgili detaylı https://www.enginboru.com.tr/ firmasından destek alabilirisiniz.