-''İnsanımızın, milletimizin huzur ve mutluluğu için elbirliğiyle çalışmalı, insan odaklı bir yönetim anlayışını benimsemeliyiz''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin geleceğini güvence altına almak, yarınları daha da aydınlık kılmak için, anayasada ifade edilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkelerinin tümüne birden sahip çıkılması gerektiğini; ilkelerin hiçbirinin bir diğerine feda edilmemesi, aralarında hiçbir öncelik sıralaması yapılmaması gerektiğini bildirdi.
Erdoğan, adli yıl açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajında Türkiye'nin son 10 yıl içinde ekonomi alanında elde ettiği tarihi başarılarla birlikte, demokrasisini ve adalet mekanizmalarını daha da güçlendirdiğini, insan hak ve hürriyetlerinin genişletilmesi yolunda önemli mesafeler katettiğini belirtti.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Yakın zamana kadar, çağdaş hukuk normlarının gerisinde kalmakla, fiziki imkansızların yetersizliğiyle gündeme gelen yargı sistemimizi, kısa sürede yeniledik ve tümüyle modern bir yapıya kavuşturduk. Yüksek mahkemelerimizin binalarını günümüzün ihtiyaçlarına göre yeniledik.
Türkiye'nin dört bir yanında inşa ettiğimiz modern adalet saraylarının yanında, personel sayısını, mahkeme sayısını artırarak, yargıdaki bilişim altyapısını güçlendirerek, adalet mekanizmalarının hız kazanmasına vesile olduk.
12 Eylül 2010 yılında yapılan halkoylamasıyla, anayasamızda köklü reformlar gerçekleştirdik, bu sayede yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını teminat altına aldık.
Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü gözettik. Hukuka yapılan her yatırım, demokrasimize, sosyal barışımıza, huzur ve emniyetimize yapılan yatırımdır.
Cumhuriyetimizin geleceğini güvence altına almak, yarınlarımızı daha da aydınlık kılmak için, anayasamızda ifade edilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkelerinin tümüne birden sahip çıkmalı, hiçbirini bir diğerine feda etmemeli, aralarında hiçbir öncelik sıralaması yapmamalıyız.
İnsanımızın, milletimizin huzur ve mutluluğu için elbirliğiyle çalışmalı, insan odaklı bir yönetim anlayışını benimsemeliyiz.
Bu düşüncelerle, 2012–2013 adli yılı açılışını kutluyor, başta yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri olmak üzere, adaletin yerine getirilmesinde ulvi bir görev üstlenen hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına başarılar diliyorum.''