Kalite, emek ve sanatı birleştirerek evlere özel mobilyalar tasarlayan Asortie Mobilya, müşterilerine ev fiyatına mobilyalar sunuyor.
Evin değerine bağlı olarak mobilyaların da fiyatının arttığını ve 150 – 200 bin TL’ye kadar çıkabildiğini söyleyen Asortie Mobilya Ticaret Müdürü Gafur Yılmaz, hedeflerinin zengin müşteriler olduğunu söyledi. Her geçen gün mobilya tarzlarının değiştiğini ancak klasik mobilyanın değişmediğini vurgulayan Yılmaz, zenginlerin klasik mobilyaya yöneldiğini belirterek şunları söyledi: “Mobilyanın tarzı her gün değişiyor. Âmâ klasik değişmiyor. Klasikte değişen tek şey insanların kullanışına göre anlamların değişmesidir. Eskiden bir misafir odası kavramı vardı. İnsanlar en güzel şeyleri oraya koyar ve bayramdan bayrama kullanırlardı. Âmâ artık müşterilerimiz her gün bu mobilyaların üzerinde yaşıyor ve dolayısıyla daha düzgün salonlar, görseli zengin ürünler seçiyorlar. Bunları seçerken işin içine özel kumaşlar, özel el oymaları giriyor ve bunlar da maliyetle birlikte oluyor. İnsanın evi tasarlanan bu özel mobilyalarla vitrini oluyor. İnsanlar artık vitrin istiyor ve bizler bu vitrini ürettiğimiz özel mobilyalarla oluşturuyoruz.”

“GELECEĞİN ANTİKALARINI OLUŞTURUYORUZ”
Ürettikleri mobilyalarda öncelikle natürel ahşap kullandıklarını ifade eden Yılmaz, “Ahşap bizim için vazgeçilmez ve bu nedenle ürünlerimizde önce natürel olan ahşaplar kullanılıyor. Bunu kullanırken de içinde gürgen, ceviz, ıhlamur vardır ve bunları birbiriyle uyumlu olarak kullanırız. Bunlar yıllara meydan okuyarak torunlara kadar kalacak ürünler olur. Yani biz bir nevi geleceğin antikalarını üretiyoruz. Eğer bir değeri bir çizgisi varsa ve en önemlisi bir dedenin beğendiğini torunda beğenebiliyorsa o zaman işin içine tarih giriyor, özellik giriyor” şeklinde konuştu. Yılmaz, ürettikleri mobilyaların Osmanlı’nın mimarisinden izler taşıdığını sözlerine ekledi.

“ÜLKELERİN PROFİLLERİNE GÖRE ÜRÜNLER SUNUYORUZ”
Müşterilerinin istediği ürünleri iyi tespit edip ülke profillerine göre ürünler sunduklarını söyleyen Yılmaz, “Normal bir yemek odası ve koltuk her yerden alınabiliyor. Ama biz müşterilerimize sosyal imkânlarına göre özel ürünler sunuyoruz. Bu noktada sadece sanatı bilmek de yetmiyor. İsteği iyi bilip ülke profillerini iyi analiz etmek de gerekiyor. Ülke hangi renklerden hoşlanır, alışkanlıkları nelerdir? Bu soruları cevaplayarak hareket ediyoruz. Bunun sonucunda şuan, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da bulunan müşterilerimizi ihtiyacına uygun ürünleri onlara sunuyoruz” dedi.
(İHA)