Bunun sebebi kredi müracaatı zamanında bazı engelleri le karşılaşılmasıdır. Kredi müracaatı durumunda istenilen tutarlar verilmeyebilir. Kredinin durumu ile bizim mali durumumuz değerlendirilerek istediğimiz kredi bize verilmesi uygun görülmediği durumlar bulunmaktadır. Bu durumlarda Birikimevim sistemi ile istenilen evin alınması mümkün olmaktadır. Bu sistem içerisinde her isteyen istediği miktarda ki ev standartlarına erişebilir.

Bu sistemde her hangi bir kredi sorgulaması ve benzeri durumlar yapılmamaktadır. Bu sebeple kredi durumu söz konusu olmaması sebebi ile bir limit bulunmamaktadır. İsteyen ve ödeyebileceğine inanan herkes istediği kredi tutarını almaya hakkı bulunmaktadır. Bu durum ile ilgili bir engel ile karşılaşılması mümkün değildir. Bu sistem içerisinde ne kadar bir ödeme yapılıp yapılmayacağı da kişinin kendi elinde bulunmaktadır.

Esnek Ödeme sistemi

Kredi kullanmadan peşinatsız ev almak bu sistem içerisinde mümkündür. Bu sistemin bir güzel tarafı da kişilerin kendi bütçelerine uygun bir şekilde ödeme yöntemlerini kendilerine göre belirlemeleridir. Bu şekilde ödemelerde her hangi bir sıkıntı yaşamadan hayalimizdeki evi satın almak mümkün olacaktır. Mevcut olan sistem içerisinde organizasyona ödenen tutar dışında bir ödeme bulunmamaktadır. Yani bu sistem içerisinde kesinlikle faiz ve benzeri durumlar yoktur. Masrafların banka ile alınan ev ile kıyaslanması durumunda bankaya ödenen tutarlar ile bu sistem de ödenen tutarlar arasındaki fark oldukça yüksek ve avantajlı olacaktır.

Gerek faiz kullanmak istemeyenler için gerek ise bankalardan kredi kullanmasında çeşitli sıkıntılar bulunan insanlar için ev almanın en kolay yolu olarak bu sistem kullanılmaktadır. Bu sistem her yıl binlerce insanı kredisiz, senetsiz bir şekilde ev sahibi yapmaktadır.

Taksitler Nasıl Belirlenmektedir?

Bu sistem içerisinde nerede ise tüm ayrıntılar üyeler tarafından belirlenmektedir. Tutarın ne kadar olacağı, taksitlerin kaç aydan oluşacağı, ne kadar ödeme yapılacağı ve peşinat olup olmayacağı gibi tüm ayrıntılar üyelerin talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Sistem müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuş bir sistemdir.