Mobil elektronik haberleşme işletmecileri tarafından ön ödemeli hatta yapılan yüklemenin, mobil internet erişim hizmeti ve diğer mobil  elektronik haberleşme hizmetleri için birlikte kullanılabilmesi halinde yüzde 25, yalnızca mobil internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması durumunda ise yüzde 5 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hesaplanacak. 
Gelir İdaresi Başkanlığının kablolu, kablosuz ve mobil internet servis  sağlayıcılığı hizmetlerinde uygulanacak ÖİV'ye ilişkin açıklamalarını içeren  "Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe  girdi.

Abonelere iade işlemleri 
 
Mobil elektronik haberleşme işletmecileri, ön ödemeli hatlarına  yaptıkları yüklemeleri, diğer haberleşme hizmetlerinin yanı sıra internet erişim hizmetinde de kullanan abonelerinden, internet erişim hizmetine isabet eden bedel üzerinden fazla olarak tahsil edilmiş olan ÖİV tutarını birer aylık dönemler  itibariyle hesaplayıp, hesaplama yapılan dönemi takip eden ayın sonuna kadar  abonelere bildirerek iade yapacak.
 
Aboneler, söz konusu verginin hatlarına yükleme yapılması suretiyle  iadesini tercih edebileceği gibi nakden iade edilmesini de tercih edebilecek ve  işleme ilişkin olarak ilk kez yapacakları tercihin sonraki dönemlerde yapılacak  yüklemelerde de geçerli olması talebinde bulunabilecek. Abonelerin hatlarını  kapattırmaları veya operatör değiştirmeleri durumunda iade işleminin nakit olarak  yapılması esas olacak.
 
 Mobil elektronik haberleşme işletmelerince nakden veya hatta yükleme  yoluyla ön ödemeli hat abonelerine iade edilen ÖİV tutarları, işletmecilerin  talebi üzerine nakden veya kendi vergi borçlarına mahsuben iade edilecek.
 
Tebliğ ile abonelerine iade ettikleri tutarların mobil elektronik  haberleşme işletmecilerine iadesinde istenen belgeler de belirlendi.

Söz konusu tebliğ ile 2 Mayıs 2009 tarihli Özel İletişim Vergisi Genel  Tebliği yürürlükten kaldırıldı.