Ünlü ressam Shar Khalkhalian, şimdiye kadar açmış olduğu pek çok resim sergisinden sonra önümüzdeki dönemde açmayı plandığı son sergisi için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Bu sergisinin temasını sır gibi saklayan Khalkhalian, sansasyonel bir sergi olacağını sinyallerini verdi

Sahar Khalkhalian, “ Bu sergi benim için çok önemli. Hem yeri hem de konusu hakkında herhangi bir ipucu vermeyeceğim. Ama hem benden beklenen hem de beklenmeyen eserler göreceksiniz. Bu serginin tüm dünya insanları için büyük anlamı olacağına inanıyorum. Özellikle de savunucusu olduğum barış için. Dünya barışına ufak da olsa bir katkım olacağı için çok heyecanlıyım. Artık çalışmalarımı hızlandırdım. “ diyerek sergi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ünlü Ressam Sahar Khalkhalian Kimdir?

Ünlü ressam Sahar Khalkhalian, 1976 yılında İran’ın Tahran şehrinde dünyaya gelmiştir. İçine doğduğu savaş ortamından kaçarak ailesi ile birlikte göçmen olarak yaşamaya başlamışlardır. Çocukluğu savaşın yıkıcı etkilerini yaşayan sanatçının ruhunda açılan yaraları resimlerinde görmekteyiz. Savaş karşıtlığı ve barış yanlısı olan uluslararası organizasyonlarda sıklıkla yer almaktadır.

Sahar Khalkhalian, 1994 yılında Almanya’da Sanat Okulu’ndan mezun olduktan sonra üç yıl kadar özel kurslar almıştır. 1998 yılında Tahran- İran Seyhoun Art Gallery’de ilk sergisine katılan yetenekli sanatçı;  2001 yılında hem Tahran hem de Almanya’da iki sergide yer almıştır. 2010 ve 2014 yıllarında yine Tahran’da Aun Gallery’de, 2015 yılında Turbulent isimli sergisiyle Tahran’da sergi açmıştır. 2016 yılında Shirin Gallery ile hem Abu-Dhabi hem de Contex Art Miami’de sergiye; 2019 yılında ve 2020 yılında New York’ta Agora Gallery ile organizasyonlara katılmıştır. Şimdilerde son sergisinin hazırlıklarına devam etmektedir.