Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, darbe girişiminde bulunanlarla işbirliği yapan finans çevrelerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’deki 365 oda ve borsayla eşzamanlı olarak ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) destek veren bazı işadamları hakkında yakalama kararı bulunduğu ve yeni bir operasyon yapılıp yapılmayacağı yönündeki soru üzerine Memiş Kütükcü şöyle konuştu:
“Hukuki takipler ve yasal soruşturmaların bizde sizler gibi yürüdüğü mecrayı birlikte izliyoruz ve takip ediyoruz. Bizlere bu konuda bir yasal bilgi ya da sorgu gelmedikçe bizim bu tür bilgilere ulaşma imkanımız olamıyor. Ancak tabii ki böyle bir kalkışmanın uzantıları varsa finansal bağlantıları mutlaka ortaya çıkarılacaktır, çıkarılmalıdır. Sonuna kadar da bu takipler sürdürülmeli, varsa bu konuda hainlerle iş birliği yapan finans çevreleri ortaya çıkmalı ve gereken kanuni sorumluluğunu çekmelidir.“

“FETÖ/PDY’YE DESTEK VERİYOR DENİLEREK YAPILAN HER PAYLAŞIMA İNANMAYIN”
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, sosyal medyada FETÖ/PDY’ye destek veriyor iddiasıyla yüzlerce firma isminin kaynak gösterilmeden yayınlandığını, doğruluğundan emin olunmayan paylaşımlara inanılmamasını istedi. Öztürk, bu yolla FETÖ/PDY destek vermeyen bazı firmaların ekonomik sıkıntı yaşayabileceğini dile getirerek, “Resmi kanalların haricindeki özellikle firma ismi paylaşımının kesinlikle yapılmamasını istirham ediyorum. Bazı internet sitelerinde, sosyal medya mecralarında firma listeleri görüyorum. Bu memleketi seviyorsak, Konya’yı, Türkiye’yi seviyorsak, resmi olmayan hiçbir firma adını yani bilgisi resmi değilse bunu paylaşmayalım. Bir internet sitesi 35, 40 tane firma ismi paylaşmış. FETÖ/PDY ile uzaktan yakından alakası olmayan isimler var. Belki içinde doğru olanları da var. Diyelim ki, bir paylaşım yaptınız 30 firmayı. Bir tanesinin ise alakası yok. Koskoca bir firmayı gerçekten ekonomik anlamda zor duruma düşürecek bir pozisyon almış oluyoruz. Konya’da ortalama 20 bin tane şirket var. Kaç tanesi bağlantılı inanın bizde bilmiyoruz. Bunlar Emniyet ve Yargı’nın çalışmaları ile ortaya çıkacak. FETÖ/PDY’ye destek veren varsa da en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bu normal zamanla açıklanabilecek bir şey değil. Ama bu tip paylaşımları çok dikkatli yapmamız gerekir. Eğer bu özeni göstermezsek bu defa kendimize, kendi şehrimize ve kendi ülkemize farklı bir şekilde biz zarar vermeye başlarız. Yani ülkemizin faydasına bir iş yapma amacı güderken şehrimize ve ülkemize zarar veririz” diye konuştu.
(İHA)
(İHA)