ORDU (AA) - Ordu'da serbest piyasada 11 liradan işlem gören 50 randımanlı kabuklu fındık, 10,75 liraya düştü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borsada bugün 10,75 lira olarak açıklanan fındık fiyatının düşmeye devam ettiğini söyledi.

Her geçen gün düşen fiyatları çaresizce izlediklerini belirten Soydan, "Anlam veremediğimiz bir şekilde fındık fiyatı düşüşünü sürdürüyor. Biz 15 lira beklerken, fiyat bugün 11 liranın da altına düştü. Böyle bir fiyatı bu sene kimse beklemiyordu." dedi.

Bu sezon yetkili makamlarca açıklanan rekoltenin ortada olduğunu ifade eden Soydan, "Yaklaşık 400 bin ton rekolte olduğu tahmin edilmekte. Geçen sezon bu rekolte yaklaşık 600 bin tondu. Normal şartlarda fiyat artması gerekiyor. Ancak bu sene fındık fiyatı artacağı yerde düşüyor. Haftaya 12 liradan başlayan fındığın fiyatı bugün 10,75 lira. Bu düşüş asla kabul edilir değil." değerlendirmesinde bulundu.

Soydan, yetkili makamlardan, düşen fiyata müdahale etmelerini beklediklerini de kaydetti.

Arslan Soydan, düşen fiyatlar karşısında sadece üreticilerin mağdur olmadığını, tüccar ve manav kesiminin de mağdur olduğunu sözlerine ekledi.