Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, "Fındık fiyatının Ocak ayında artacağı yönünde beklentimiz var. Üreticilerimiz biraz daha sabırlı olup bu tarihi beklemelidir" dedi. 

Avcı, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatının ortama olarak kilosunun 6.50 liradan satıldığını söyledi. 

Fındık fiyatının yılbaşından sonra 7 ile 8 lira arasında değişeceğini tahmin ettiklerini belirten Avcı, şöyle devam etti: 

"Bu yıl fındık rekoltesinin ciddi anlamda düşük olması fiyatların yüksek olmasına neden oldu. Ancak şu andaki fiyatın biraz daha artacağını çok iyi biliyoruz. Çünkü dünyada ve Türkiye'de iç tüketimde mevcut fındık ihtiyaca cevap vermiyor. Bu nedenle fiyatların yükseleceğini düşünüyoruz. Fiyatların artması her zaman olduğu gibi mutlaka arz durumuna bağlı. Üreticilerimiz bu fırsatı çok iyi değerlendirip ürününüistediği rakama satabilir. Üreticiler olarak beklentilerimiz yüksek. Fındık fiyatının Ocak ayında artacağı yönünde beklentimiz var. Üreticilerimiz biraz daha sabırlı olup bu tarihi beklemelidir. Yeni yılla birlikte fındık fiyatının kademeli olarak yükseleceğini biliyoruz. Üreticiler de böyle bilsin."