ORDU (AA) - Ordu'da geçen hafta serbest piyasada 10,75 liradan işlem gören fındığın fiyatı haftanın ilk gününde 25 kuruş artış göstererek 11 liraya yükseldi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu Ticaret Borsasında 50 randımanlı kabuklu fındığın fiyatının 11 lira olarak açıklandığını söyledi.

Fındıkta 25 kuruşluk artış olduğunu belirten Soydan, "Bu artışa sevinmemiz mümkün değil. Elbette bu artış bizleri ümitlendiriyor. Ancak 11 lira fiyatı üretici adına çok yetersiz." dedi.

Hafta içi fiyatın daha da artmasını beklediklerini söyleyen Soydan, "Bizim beklentimiz en az 15 lira. Üretici de kendisini bu fiyata şartlandırmış durumda. Bunun altındaki fiyata kimse ürününü satmak istemiyor. Üretici direnişini sürdürecek." diye konuştu.

Türk fındığında kanserojen madde olduğu iddiasına da değinen Soydan, şunları kaydetti:

"İtalyanlar tarafından alınan bu karar Türk fındığına yapılmış büyük bir hakarettir. Fındık üreticilerimiz yeni bir oyun ile karşı karşıya bırakılmak istenmektedir. Türk fındığının kesinlikle böyle dünya pazarında ‘aflatoksin veya hastalık var’ diyerek açıklanması doğru bir davranış değil. Biz Karadenizli fındık üreticileri olarak bunu kabul etmiyoruz. Ürettiğimiz fındığın da sonuna kadar arkasındayız. İtalyanların oyununa asla gelmeyeceğiz."