Taşınmaz için her zaman tek bir seçenek yoktur; alternatifler vardır. Doğru zaman ve doğru yerde alım ya satım bu sektör için temel nitelik taşımakla birlikte; farklı nitelikten dolayı diğerine karşı teşvik edici olabilmektedir. Örnek ile açıklarsak; girne satılık villa dönem ve konumu beraber aldığımızda arsa çok karlı iken konut yatırımı başka bir bölgede ve zamandan arsadan daha cazip olabilmektedir.

Bundan dolayı genelleme yapılamamaktadır. Esas olarak bakılması gereken faaliyetlerinin ne olduğu ve buna etki eden sebeplerin incelenmesi yerinde olacaktır. Burada vade ve konumun etkisi açıkça görülecektir. Emlak tarla, bağ bahçe bina gibi taşınmaz malların genel hüviyetidir. Bir pota etrafında eriten koordinatördür. Gayrimenkulü tanım olarak ifade edecek olursan taşınmaz nitelikte olan taşınamayan anlamlarına gelmektedir. Bu tabir genel de meskenler için kullanılmaktadır. Önemli bir konumda olan kıymetli bir arsaya konut için yatırım yaptığınızda çok büyük bir kazanç getirecektir. Mesela özellikle girne kiralık ev büyük bir yatırım kaynağıdır. Yaşadığımız şehirler sürekli olarak genişlemektedir.

Bu da dolayısıyla taşınmaza olan ihtiyacı ortaya çıkaracaktır. Tarla da hiç bir zaman göz ardı edilmemesi gereken bir taşınmaz piyasa aracıdır. Şehrin genişlemesine endeksli olarak çok dışta da görünen bir tarla bir gün; şehrin ortasında kalabilir. Ortalama için yani ne çok kısa ne çok uzun olduğunu düşünenler için en ideal arsalardır. Öneri bekleme sürelerine göre değişmektedir. Konut yapımı için temel malzeme olması alınıp satılması rahat olması, bu gayrimenkul çeşidinin cazibesini artıran pozitif etkenlerdendir.

Taşınmaz Süre

Beklemeye tahammülü olmayan için en iyi getiri sunan ise binadır. Konutun diğerlerinden genelde ayırt edici özellik olarak hemen kiraya verilebilmesi; hem de kira derdinden kurtarması ve bu saye de getirisiyle kendisini yenilemesine katkı sunması olarak ifade edebiliriz. Bundan Kıbrıs Emlak piyasasından dolayı en fazla konut tercih sebebi olmaktadır.

İşyeri Dükkanlar

Arsa, konut gibi taşınmazlardan ayrılan en önemli taşınmaz çeşitlerinden bir tanesi de işyeri ve dükkanlar olarak gösterilebilir. Bunda çok büyük bir kira getirisi sunma olanağı sağlamakta ve bu yüzden de kendi kendini kapatmaya yardımcı olmaktadır.