ORDU (AA) - Fındık üreticilerine yapılacak dekar başına 170 liralık Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesi sevinçle karşılandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu kararının, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Buna göre ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2016 ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacağını belirten Soydan, kararın çok isabetli ve yerinde olduğunu ifade etti.

Soydan, bu kararın bayram öncesi çıkmasının, üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandığını vurgulayarak, "Fındık üreticisi adeta çifte bayram yaşamıştır. Fındık üreticilerine 2009 yılından bu yana verilen Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin 2017 yılında da devam edecek olması tüm üreticilerimizi sevince boğmuştur." dedi.

Gelecek yıl yapılması planlanan ödemeler için başvuruların 30 Aralık 2016'ya kadar devam edeceğini kaydeden Soydan, şöyle devam etti:

"Bu konuda il ve ilçe ziraat odaları olarak gerekli duyuruları yapacağız. Hiçbir üreticimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Şimdiden tüm üreticilerimiz uyarıyoruz. Herkes ilgili ziraat odalarına gidip gerekli başvuruları yapsın. Aksi durumda bu haktan faydalanamayacak."