ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "2017 yılı Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi üreticilerimizin hesaplarına yatmaya başladı." dedi.

Soydan, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin 2009'da uygulamaya koyduğu "Yeni Fındık Stratejisi" kapsamında fındık üreticilerine yapılan Alan Bazlı Destek Ödemesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu ödemenin 9'uncusuna bugün itibarıyla başlandığını ifade eden Soydan, şöyle konuştu:

"2017 yılı Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi üreticilerimizin hesaplarına yatmaya başladı. Saat 18.00 itibarıyla hesaplara aktarılan destekleme parasını ilk etapta TC kimlik numarasının son rakamı "0" ve 2 olan üreticilerimiz çekebilecek. Üreticilerimiz hak edişlerini "Başak Kart" ile Ziraat Bankası'nın otomatik para çekme makinelerinden (ATM) tahsil edebilir."

Daha sonra TC kimlik numaralarının son rakamı 4 ile 6 olanların 13 Nisan'dan itibaren paralarını hesaptan çekebilecekleri bilgisini veren Soydan, son rakamı 8 olan üreticilerin ise 20 Nisan'dan itibaren paralarını hesaplarından alabileceklerini kaydetti.

- 400 bin üreticiye 838 milyon lira ödenecek

Arslan Soydan, destekleme ödemesinden Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin üreticinin yararlanacağı bilgisini de vererek, "İlgili bakanlığımızın da açıklamasından anlaşıldığı üzere bu yıl desteklemeden yararlanan üreticilerimize 838 milyon lira ödeme yapılacak. Tarımsal destek ödemelerinde arslan payını yine fındık üreticileri alıyor." şeklinde konuştu.

Soydan, Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi'nin bu yıl da devam etmesine öncülük eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a tüm üreticiler adına teşekkür ettiğini de ifade ederek, "Ayrıca 2009 yılından bu yana üreticileri destekleyerek yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve hükümet üyelerine de teşekkür ediyoruz." dedi.