GİRESUN (AA) - Yağlıdere Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar, fındık fiyatının halen belirlenmemiş olmasının üreticileri endişelendirdiğini söyledi.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasadın devam ettiği bugünlerde üreticilerde fiyat beklentisinin hakim olduğunu belirtti.

Bir an önce fiyatın beklentileri karşılayacak düzeyde açıklanmasını istediklerini ifade eden Çağlar, "Fiyatının belirlenmesinde, rekolte ve arz-talep dengesinin çok büyük önemi var. Hasat başladı ve kısa zamanda fındık piyasada pazara indirilecek. Ancak henüz fiyatın ne olduğu belli değil. Bu durum üreticiyi endişelendiriyor." diye konuştu.

Çağlar, devletin üreticinin yanında olmasını, Toprak Mahsulleri Ofisi ile mutlaka piyasada bulunmasını istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Umudumuz, tek geçim kaynağı fındık olan gariban çiftçi, perişan edilmesin. Fındığın ve fındık üreticisinin kaderi serbest piyasanın eline bırakılmasın. Bizler gibi küçük üreticinin gerçek fındık çiftçisinin alın teri yerde kalmasın. Çiftçimiz, toprağını, bağını, bahçesini, köyünü bırakmak istemiyor. Doğduğu yerde doymak istiyor. Devletimizin yetkili kademelerinden gerekli açıklamanın yapılmasını, tek amacı üretmek ve ürettiğini değerinde satabilmek olan fındık çiftçisine, fiyata istikrar sağlanacağı müjdesinin verilmesini istiyoruz. Maliyetinin altında fındık satmak istemiyoruz."