TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, fındıkta alan bazlı gelir desteği için başvuru süresinin 28 Ekim'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Balta, yaptığı yazılı açıklamada, fındık üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2015 yılı ürünü fındık alan bazlı gelir desteği müracaatlarının, 1 Nisan 2016 tarihinde sona erdiğini belirtti.

Fındıkta alan bazlı gelir desteğine başvuru süresinin uzatıldığını vurgulayan Balta, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 2015 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi ve fındık kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmış üreticiler için fındıkta 2015 yılı ürünü alan bazlı gelir desteği için son başvuru tarihinin 28 Ekim'e kadar uzatıldığını kaydetti.

Balta, Trabzon'da 59 bin 87 üreticiye, 95 milyon 241 bin 76 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapıldığını işaret ederek, şunları kaydetti:

"2015 yılı müracaatlarının, 2015 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları sona erdikten sonra başlaması nedeniyle bazı çiftçilerimiz zamanında müracaat edemediler. Trabzon genelinde 2 bin 118 fındık üreticisinin, ÇKS kaydı olduğu halde öngörülen süre içinde müracaat edemediği tespit edilmiştir. Söz konusu çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla başvuru süresinin 28 Ekim'e kadar uzatılması için Bakanlar Kurulu Kararı Değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir."

Fındık alan bazlı gelir ödemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin de başvuru öncesinde ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerektiğine dikkati çeken Balta, üreticilerin ancak bundan sonra alan bazlı gelir desteği için başvuruda bulunabileceklerini belirtti.