ORDU (AA) - Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık üreticilerine bahçelerinde sonbahar bakımı ve toprak analizi konusunda uyarılarda bulundu.

Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık hasatı sonrası fındıkta dip ve uç budaması yapılması gerektiğini söyledi.

İyi ve kaliteli fındık hasatı için bahçelerde bakımın da iyi yapılması gerektiğini belirten Sarıkahraman şunları söyledi:

"Şu anda fındıkta dip ve uç budama zamanı. Ne kadar iyi ve sağlıklı budama, ilaçlama yaparsak o kadar kaliteli fındık alıyoruz. Geçen yıl birkaç üretimiz Ziraat Odalarının önerisini dinleyerek bakım yaptı. Bu üreticilerimiz geçen yıl aldığı fındık ürününü aynı miktarda bu yıl da aldı. Bu nedenle üretimiz bahçe bakımı konusunda bize gelerek bilgi alsın. Aynı zamanda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de bu konuda her zaman bilgi vermeye hazır."

Gübreleme fındık analizi konusunda da uyarılarda bulunan Sarıkahraman,"Fındık hasadı sona ermesinin ardından bahçelerimizin bakımı, gübreleme teknikler ile ilgili çalışmalarımız başladı. Gübreleme işlemlerinden önce toprak analizi yapmak gerekiyor. Ziraat Odaları toprak analizini çok önemsiyor, bunun için eğitimler yapıyoruz. Toprağın neye ihtiyaca varsa onu verebilmek adına toprak analizi yapmak gerekiyor. Üreticilerimizin toprak analizlerini yılbaşına kadar yaptırmaları gerekiyor." dedi.