Gökçen Çamlıyurt Balcı, genel müdürlük yetkilileriyle ön görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, federasyon olarak ana gündemlerinde bu konunun yer aldığını, yıl sonuna kadar düzenlemenin tamamlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Konuya ilişkin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik'te değişiklik gerektiğini dile getiren Balcı, yönetmelikte 2010 yılında yapılan düzenlemeyle büyükşehir belediyesi ile nüfusu 100 bini geçen belediye sınırlarında açılacak ekmek fırınlarının müstakil binalarda hizmet vermesinin karara bağlandığını hatırlattı.

100 bin nüfus sınırının kaldırılarak, tüm yerleşim birimlerinin kapsama alınmasını istediklerini belirten Balcı, geçmişte ruhsat alarak bina altında hizmet veren fırınlara yönelik de düzenleme gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da bir binanın, altındaki fırının yarattığı etkiyle çöktüğünü hatırlatan Balcı, özetle şöyle konuştu: ''Bu durumdaki fırınları belli bir zaman tanıyarak, esnafı da mağdur etmeyerek bina altlarından çıkarmamız gerekiyor. Aksi takdirde fırının sıcaklığı hem betonu kurutmuş oluyor hem demirleri çürütmüş oluyor. Bina yükü taşıyamadığı için zamanla çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.''
Balcı, fırınlardaki kazanların patlama tehlikesine de işaret ederek, ''İş kazası nedeniyle böyle patlamalar da zaman zaman yaşanabiliyor. Böyle bir olumsuzluk meydana geldiğinde masum insanların etkilenmemesi gerekir. Müstakil bina olması bu yönüyle de çok önemli'' dedi.

Bu noktada alışveriş merkezlerindeki fırınların da doğalgazlı veya yakıtlı değil, elektrikli olması gerektiğini belirten Balcı, böyle bir düzenlemeyi de gündeme getireceklerini kaydetti.