Times yazarı Gideon Rachman, "Euro hiç kimsenin etkisiz hale getiremeyeceği bir saatli bomba” başlıklı yazısında tek para projesine başından beri şüpheyle bakanların şimdi bir ikilemle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Yazar, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne'a atıf yaparak, Euro projesinin kötü bir fikir olduğunu düşünenlerin haklı çıkmalarına rağmen övünemediklerini, aksine bu kişilere Euro'nun dağılmasını engellemek için ellerinden geleni yapmaları gerektiğinin yoksa büyük bir ekonomik felaket yaşanacağının söylendiğini vurguluyor. Yazar şöyle devam etti:

"İngiltere'de Muhafazakâr Partili bir lord, Avrupa para birimini dağıtmaya yönelik en iyi projeye 250 bin sterlin ödül önerdi. Eğer, Euro bombasını güvenli bir şekilde etkisiz hale getirme çaresi varsa, bu yarışma, bir formül sunabilir. Fakat Euro'nun kaderi, Euro Bölgesi dışında olan İngiltere'de değil, Yunanistan, İtalya ve İspanya ve en önemlisi Almanya'da belirlenecek."

Alman yetkililer bir süredir Euro'nun parçalanması olasılığını değerlendiriyor. Euro projesine şüpheyle bakan Alman ekonomistler piyasalardaki sakinliğe karşın, Yunanistan'ın birkaç ay içinde Euro'yu terk edebileceğini söylüyor. Bir senaryoya göre krizin fitilini Yunan seçimleri tutuşturabilir. Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerle işbaşına gelen yeni hükümet, son kurtarma paketini reddedebilir ve bu durum Yunanistan'ın eurodan çıkışını sağlayacak gelişmeleri tetikleyebilir."