SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2016 yılının 2015'ten daha iyi olacağını ifade ederek, "Yaşanan olumsuzluklar durulacak, ekonomik çarklar yeniden hızlı şekilde dönmeye devam edecek" dedi.

Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın son çeyreğinde TÜYAP olarak İstanbul, Bursa, Konya ve Samsun'da fuar düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi fuarcılık alanında da belirsizlik yaşandığını anlatan Ersözlü, belirsizlik ortamının 2016 yılında da devam etmesi durumunda sektörün yanı sıra tüm dinamiklerin ekonomik anlamda olumsuz etkilenebileceğini belirtti. Ersözlü, Türkiye'nin seçim sonrası yeniden istikrarı yakalayabileceğine inandığını vurguladı.

- "2016 yılından umutluyuz"

Ersözlü, "2016 yılı 2015'ten daha iyi olacak. Yaşanan olumsuzluklar durulacak, ekonomik çarklar yeniden hızlı şekilde dönmeye devam edecek. Türkiye çok büyük bir ülke. Birçok Avrupa ülkesinde ekonomik ve siyasi sıkıntılar var. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Arap Yarımadası. Coğrafyamızda istikrarlı ülke sadece biziz. Bu çok önemli bir şey. Bunu kaybetmememiz lazım. Bu istikrarı daha iyi hale getirirsek ekonomik açıdan da Türkiye'nin önü inanılmaz açık. Birçok Avrupa ülkesini, sanayileşmiş ülkeleri geçecek potansiyelimiz var. Buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak yılda ortalama 90 civarında fuar açtıklarını ifade eden Ersözlü, şöyle konuştu:

"TÜYAP Grubu olarak 2015 yılını belirlediğimiz hedeflerinde üzerinde kapatacağız. Ziyaretçi sayımızda grup olarak ciddi artışımız var. Yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçiyle yılı kapatacağız. Bir önceki seneyle kıyasladığımızda geçen sene 2014 fuarlarında 3 milyonun üzerinde ziyaretçiyle kapatmıştık. İyi bir artışla kapatıyoruz. Güven çok fazla olduğu için katılımcı firmalar ve ziyaretçiler TÜYAP fuarlarını önemsiyorlar. Fuar sayımız, ölçekler ve metrekarelerde de bir önceki seneyle kıyasladığımız da yaklaşık yüzde 17 büyümeyle yılı kapatmış olacağız."

- "124 ülkeden ziyaretçimiz var"

Dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiyi fuarlarında ağırladıklarına dikkati çeken Ersözlü, hemen hemen bütün ülkelerden ziyaretçiye fuarlarında ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

İşin büyük ağırlığını İstanbul TÜYAP ve Fuar Merkezi'nin aldığını dile getiren Ersözlü, şunları kaydetti:

"İstanbul'dan sonra Bursa ve Konya, Türkiye'de öne çıkan fuar şehirleri oldu. Samsun da önümüzdeki 5 yıllık süre içinde Türkiye'nin en önemli destinasyonlarından biri olacak. Mevcut binayı 5 yıl içerisinde yeni yatırımlarla büyütmeyi öngörüyoruz. Yaklaşık 80 ülkeden 18 bin civarında katılımcı firmamız var. Bir önceki yılla kıyasladığınızda yüzde 14 civarında bir büyümeye karşılık geliyor."