Toplantıda konuşan ve İkinci El Oto Galericileri Sitesi’nin yapımına başlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Deliklitaş mevkiinde Belediye Teknik Hizmet Birimleri ile İpekyolu Sanayi Sitesi arasında kalan 20 dönüm arazi üzerinde 13 blok halinde yapılacak ve içerisinde 52 adet galeri ile birlikte sosyal tesislerin yer alacağı İkinci El Oto Galericileri Sitesi’nin yapımına başlandı. Sitenin tamamlanması ile birlikte esnafımız daha modern ve rahat bir ortamda mesleklerini icra edecek” dedi.

Uğurlu-Karşıyaka yolu yapım ihalesi sonuçlandığını da belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un kuzey güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak Karşıyaka- Uğurlu Yolu’nun yapım ihalesi tamamlandı. İhaleyi kazanan firmaya sözleşme yapılmak için davet gönderildi. Sözleşmenin bu hafta sonuna kadar yapılması bekleniyor. 5.200 metre uzunluğunda olacak Karşıyaka-Uğurlu yolu bölünmüş( duble) yol olarak planlandı. Beşirli sahil yolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün batısında bulunan refüj kesmesinden başlayacak yol, mevcut Karşıyaka- Uğurlu yolunu takiben Uğurlu ilköğretim okulu yanında son bulacak” şeklinde konuştu.

Van’da meydana gelen depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere‘Trabzon’dan Van’a Oyuncak Kardeşliği’ projesinin başlatıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “ Trabzonlu çocuklar, Belediyeye bağışlayacağı oyuncaklarla Vanlı depremzede çocukların yanında olacak. Kampanya çerçevesinde Belediye Kültür Müdürlüğü’ne bağışlanacak oyuncaklar daha sonra düzenlenecek törenle Van’daki çocuklara ulaştırılacak. Böylece Van’daki depremzedelerin yanına koşarak üzüntülerine ortak olan Trabzonlular ‘Oyuncak kardeşliği” projesiyle de Vanlı çocukların sevinçlerine ortak olacak” diye konuştu.