Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret eden Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Barboros Gedikli, bankanın bölge müdürlüğünün kuruluş çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu da, Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nün Trabzon'da kurulmasını memnunlukla karşıladıklarını belirterek yeni bölge müdürü Barbaros Gedikli'ye başarılar diledi.

Başkan Hacısalihoğlu, yapılan görüşmede, bankaların son bir yılda ticari kredilerinde yüzde 40'a yakın oranda düşüş olduğunu hatırlatarak bankacılık sektörünün öncelikle iş dünyasına ticari kredilerin önünü açmasını dile getirdi.

Hacısalihoğlu, bankacılık sektörünün daha çok bireysel kredi ve kredi kartlarına yoğunlaştığının altını çizerek

"Şehrin ekonomisini canlandıracak olan özellikle krediler ticari kredilerdir. Bölge müdürleri olarak sizlerden beklentimiz piyasada ihtiyaç duyan firmalara ticari kredilerin açılmasıdır" dedi.

TRABZON'DAN 38 ŞUBE YÖNETİLECEK

Daha önce İstanbul merkezli yürütülen Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü çalışmalarının artık Trabzon'dan sürdürüleceğini kaydeden Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Barboros Gedikli de, Samsun-Hopa arasında 38 şube bulunduğunu ifade etti. Gedikli,

Trabzon'da 8 şubelerinin bulunduğunu önümüzdeki yeni dönemde bu rakamın artırılacağını bildirdi.

Bölge Pazarlama Müdürlüğü ve Krediler Müdürlükleri'nin de Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüreceğini ifade eden Gedikli, şöyle konuştu: "Bu operasyon ile müdürlüğümüz bölge ekonomisine daha yakın oldu. İş dünyasına daha kolay, hızlı ve rahat hizmet götürme imkanına kavuştuk. Bankamızın imkanlarını burada daha yoğun sunacağız. Bölgede daha fazla ve tabana yayılan kredilere yöneleceğiz. Şube sayısını artırmayı öngördük. Uygulama önümüzdeki dönemde yapılacak."

Trabzon ve Doğu Karadeniz'de inşaat sektörünün gelişme içinde olduğunu aktaran Gedikli, proje aşamasında bankanın sağladığı kredilendirme imkanından bir firmanın yararlandırıldığını, bu sektöre desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

Gedikli, Garanti Bankası'nın fındık sektöründe faaliyette bulunan firmaların yüzde 80'i ile çalıştığını anımsatarak bölgedeki fındık ihracatına ve sektöre dolaylı olarak yüksek bir katkı sağladıklarını vurguladı. Gedikli, aynı zamanda bölgede yürütülen HES projelerinin çoğunluğuna da kredi desteği verildiğini sözlerine ekledi.