İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, emekliler için banka değişikliği ve promosyon başvuru işlemlerini kolaylaştırdı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, maaşını Garanti Bankası'na taşımak ve promosyon almak isteyen tüm SGK emeklileri, sadece nüfus cüzdanlarıyla en yakın şubeye giderek işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, promosyon konusunda SGK ile anlaşma imzalayan ilk bankalardan biri olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Artık tüm emeklilerimiz bankamız aracılığıyla hem promosyon ödemesi alabilecek hem de emeklilere özel sunduğumuz kolaylıklardan faydalanabilecek. SGK ile imzalanan protokol sonrasında yeni uygulamayı şubelerimizde hayata geçiren ilk bankalardan olduk. Promosyondan yararlanmak isteyen tüm emeklilerimizi şubelerimize bekliyoruz.

Promosyon şartları ve ödenecek tutarlar için diğer tüm bankalar gibi SGK tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde ilerlenecek. Bu doğrultuda 3 yıl taahhüt veren ve 2 otomatik fatura ödemesine ek olarak bir kredi kartı veya KMH’ı olan tüm emeklilerimiz promosyondan yararlanabilecek. Ödenecek promosyon maaş tutarına göre farklılaşacak. Maaş tutarının bin liraya kadar olması halinde 300 lira, bin-2 bin lira TL arasında olması halinde 375 lira, 2 bin liranın üzerinde olması halinde 450 lira promosyon ödemesi gerçekleştirilecek."