Kredi kartları, krediler, destekler farklı faiz oranlarında sunuluyor. Günümüzde en popüler tercihlerden birisi kredi. Konut kredisinde (mortgage), araç kredisinde ya da bireysel ihtiyaç kredisinde herkesin malumu birçok şart sunuluyor.

Bankalar, risklerini minimize etmek için müşterileri kategorilere alıyorlar ve kredi başvurularında, kredi kartı başvurularında en önemli referans olarak bunu alıyorlar. Kredi başvurusunda borç ödemelerinin düzenli olması, kefil ve gelir belgesi bu kurallar arasında belki de en önemlisi. Bir iş yerinden gelir elde ettiğinizi yasal bir onaylı bordro ile bankaya sunamazsanız kredi başvurunuz konusunda ciddi sıkıntı yaşamanız olasıdır. Gelir belgeniz varsa kredi almanız zor olmayacaktır, peki ya belge yoksa? Gelir belgesi olmadan bankalardan kredi almak mümkün mü? Ya da gelir belgesiz kredi şartları nelerdir, hangi bankalar kredi verir?

Gelir belgesi olmadan kredi alınabiliyor mu?

Bankalar ve diğer finans kuruluşları, bireysel başvurularda gelir belgesi olmadan kredi vermeye sıcak bakmazlar, bunun sebebi kredi geri ödemelerinde müşterinin sorun yaşama ihtimalinin ciddi olmasıdır. Ancak finansal durumunuz kötü değilse ve bu krediyi rahatlıkla ödeyebileceğinizi düşünüyorsanız üzülmeyin, bankaya bunu kanıtlayabiliyorsanız kredinizi sorunsuz bir şekilde çekebileceksiniz demektir! Türkiye'de birçok banka, aslında gelir belgesi olmadan da kredi veriyor. TV reklamlarında, internet reklamlarında görmüş olduğunuz kredi ilanları çoğunlukla gelir belgesiz işlemlerdir. Ancak bir bankadan gelir belgesiz kredi alıyorsanız, sizi başka alanlarda kontrol edecekler demektir.

Gelir belgesiz kredi alma şartları

Bir yerde çalışmıyorsanız, ya da çalıştığınız yerden gelir belgesi temin edebilecek bir konumda değilseniz umarız diğer mali inceleme kriterlerinde iyisinizdir. İlk olarak kredi kartı ödemelerinize yapılacak bir inceleme söz konusudur. Burada unutmamanız gereken yalnızca asgari ödeme tutarlarını ödemeniz değil, her anlamda düzenli bir kredi kartı sicili oluşturmaktır. Kredi kartı ödemelerinizde bir sorun yoksa sıra diğer ödemelerinize gelir, özellikle büyük tutarda bir kredi çekmeyi düşünüyorsanız incelemenin süreceğini net olarak söyleyebiliriz. Düşük miktarda bir kredi içinse SMS ile bir başvurunun ardından size hızlı bir onay cevabı gelebilir.

Gelir belgesiz kredilerde faiz oranları

Faiz oranları bankadan bankaya, kredi tipinden kredi tipine değişkenlik içerebilir. Ancak söz konusu olan gelir belgesi olmadan alınan bir kredi ise faiz ortalamaları yüksektir. Bunun sebebi bankalar açısından gelir belgesi olmayan kişilere, gelirini bir resmi belge ile beyan edemeyen bir kişiye kredi vermek riskli bir hamle gibi görünebilir. Bunun için de bankalar yüksek faizli krediler verir. Bu aynı zamanda kredi puanınıza göre, diğer fatura ödemelerinize göre de değişen bir durumdur. Bu bakımdan net kredi faiz oranları için bankalar ile iletişime geçmenizi önerebiliriz.

Kaynak: http://www.enuygunkredim.com/gelir-belgesiz-kredi/