Bazı vatandaşların kira vb. gelirlerini göstermeleri epey zor oluyor. Bunun yanında çalışmayan ancak aile üyeleri tarafından finanse edilen vatandaşlar da var. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Hal böyle olunca bankaların özellikle üzerinde durdukları gelir belgesi hususunda sıkıntılar yaşanabiliyor.

Bilindiği üzere şube bankacılığında belgeler esas alınır. Belgelere göre işlem başlatılır ve daha sonra kredi notunuz ve sicil geçmişiniz incelenir. Ancak günümüzde hayatımıza girerek renk katan şubesiz bankacılık kavramı ile bu sorunlar ortadan kalkıyor. Şubesiz bankacılık direkt olarak sizin sicilinizle ilgilenir ve kredi notunuza göre yeni bir kredi ve kredi kartı almanıza olanak sağlar. 

Bu bankaların başında;

QNB Finansbank ( ENPARA )

TEB ( CEPTETEB )

NKOLAYKREDİ  ( AKTİFBANK )

ING BANK

Bu bankalar başlıca kredi veren internet bankacılığı hesapları olan şubesiz bankacılık hizmetleri.

Buralardan kredi almak için de bazı prosedürler gerekiyor, mesela bir süre burada para tutmanız çoğu zaman kredinizin hızlıca hazır olmasına olanak sağlar. Kredi kartı ödemelerinizin düzenli olması ve mümkünse öncelikle kredi kartı çıkarıp bunu düzenli olarak ödemeniz daha doğru olacaktır.

Gelir belgesiz kredi için birkaç basit öneri daha sunmak gerekirse bu tip kredilerde faiz oranı, normal faizlerden yüksek olmakla birlikte şube masrafları ve bilimum masraflar olmadığı için neredeyse aynı miktarlara tekabül etmektedir. Zaman zaman şubeli bankacılıktan daha da ucuza gelebilmektedir.

Bu tip bankacılıklarda kredi notunuz ne kadar yüksekse faiz oranınız o denli düşük olmaktadır. Salt bu nedenle kesin ve net bir faiz oranı söylemek yanıltıcı olmaktadır, en iyisi bilgilerinize göre teklif almanızdır.