GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından hükümetin önemli ekonomik kararlar alarak uygulamaya koyduğunu, finans sektörünü rahatlatıcı Merkez Bankası destekli kararlar alınmasının da sürecin hasarsız atlatılmasına vesile olduğunu söyledi.

Çakırmelikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi millet ve milli kurumların, demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğini belirtti.

Türk halkının demokrasisine sahip çıkma noktasında gösterdiği azim ve kararlılıkla dünyaya örnek olduğunu ifade eden Çakırmelikoğlu, "Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir." dedi.

Çakırmelikoğlu, toplumun tüm kesimleri gibi kendilerinin de 15 Temmuz gecesinden itibaren oda çalışanları ve üyeleriyle demokrasiye sahip çıkma adına meydanlarda nöbet tuttuklarını dile getirerek, demokrasiye sahip çıkma mücadelesine destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

- "Güçlü hale gelen Türk ekonomisi etkilenmedi"

Darbe girişimi sonrası kamuoyu ve iş dünyasında ekonomik açıdan sıkıntıların yaşanabileceği endişesinin ortaya çıktığını belirten Çakırmelikoğlu, güçlü hale gelen Türk ekonomisinin bu kalkışmadan etkilenmediğine dikkati çekti.

Bu girişimle ekonomiye zarar verilmek istendiğini ifade eden Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe girişiminin ardından dövizde hafif çaplı bir dalgalanma olmasına rağmen bu hafta başından itibaren Türk lirasının değer kazanması dikkati çekmektedir. Yine son açıklanan yılın üçüncü enflasyon tahminlerinde de bir sapma olmadığı resmi rakamlarla belirtilmiştir. 2016 yılı enflasyon rakamları açıklandığı gibi yüzde 7,5 seviyelerinde beklenmektedir. Ayrıca yabancı yatırımcıların da yeni yatırım planları gündemde yer almaktadır. Önümüzdeki günlerde alt başlıkları açıklanacak yeni teşvik yasası ile birçok yatırımda nokta atışı yapılacaktır."

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi ekonomisinin de bu süreci daha da güçlenerek atlatacağına inandıklarını vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Birçoğumuzun hatırlayacağı gibi geçmiş dönemlerde bırakın darbe girişimini, farklı düşüncelerde dahi ülke ekonomisinin durumu çok da parlak olmuyor ve ciddi kayıplar fatura hanemize ilave ediliyordu ancak bugün tarihinin en ağır ihanetiyle karşılaşan Türkiye Cumhuriyeti süreçten daha da güçlü ve kararlı çıkmaktadır." diye konuştu.

Çakırmelikoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümetin aldığı tedbirler ve kararların ekonomi açısından sürecin zararsız atlatılmasını sağladığına işaret ederek, "15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından hükümetimiz önemli ekonomik kararlar aldı ve uygulamaya koydu. Finans sektörünü rahatlatıcı Merkez Bankası destekli kararlar alması da sürecin hasarsız atlatılmasına vesile olmuştur." ifadesini kullandı.