GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İbaş ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk ve Kadir Aydın ile CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'yı ziyaret etti.

GTB'den yapılan yazılı açıklamada, ziyarette Giresun fındığının daha kaliteli üretiminin teşvik edilmesi ve pazarlanması için projelerin paylaşıldığı belirtildi.

Giresun Fındık Müzesi'ni milletvekillerinin de desteğiyle hayata geçirmek için proje sunumlarının yapıldığı aktarılan açıklamada, müze için yer tahsisi noktasında destek istendiği kaydedildi.

Açıklamada, fındıkta alan bazlı destek modelinin yerine üretimi ve kaliteyi teşvik edecek yeni bir modele geçilmesinin kısa ve orta vadede yapılması zorunluluğunun ziyarette görüşüldüğü ifade edilerek, alışılagelmiş modelin dışına çıkarak büyük ölçekli ve maliyeti minimize edecek bir fındık tarım modeli gibi konuların görüşüldüğü aktarıldı.

Ziyarette lisanslı depoculuğun da görüşüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başımızın tacı üreticimizin fındıktan daha fazla gelir elde edebilmesi için lisanslı depoculuğun arttırılması, daha etkin ve verimli olarak yapılabilmesi adına ilimizin doğu ve batı bölgelerine lisanslı depo yatırımı yapmak istediğimizi ve bunun için yine arazi tahsisi gerçekleştirilerek projemizi bir an önce hayata geçirme isteğimizi ilettik ve beklenen desteği verecekleri yönünde birlikte çalışılacağının sözünü aldık."