GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kayıt dışı ticarete karşı üyelerini korumaya dönük tedbirler aldıklarını söyledi.

Çakırmelikoğlu, oda binasında düzenlenen haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, üyelerine daha iyi hizmet verme adına çalışmaların devam ettiğini belirtti.

GTSO'nun, hizmet kalitesinin, diğer odalara göre daha yüksek seviyede olduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, şöyle konuştu:

"Odamızın sağladığı fiziki mekan ve yaptığı hizmetlerle üye memnuniyeti konusunda ilk sıralarda yer almaktayız. Bunu verdiğimiz hizmetler ve bölgemize verilen yatırım olanaklarına sağladığımız katkılar da görebilirsiniz. Elektronik imza, mesleki yeterlilik belgesi ve web sayfasından belge temini çalışmalarımıza örnek verilebilir."

Kayıt dışı ticarete karşı üyelerini korumaya dönük tedbirler aldıklarını da ifade eden Çakırmelikoğlu, Giresun iş dünyası genelinde, son dönemde artan oranlarda kayıt dışı ticarete dönük şikayetler aldıklarını vurguladı.

Çakırmelikoğlu, "Giresun Defterdarlığı bu doğrultuda merkezde yer alan ticari alanlara dönük çalışmalarını artırma kararı almıştır. İl dışından gelen kayıt dışı olarak tabir edilen bu tür ticari yapılara bundan böyle müsamaha gösterilmeyecektir. İşletmelerimizin de konuya duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.