GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de 26 dönüm arazi üzerine kurulacak Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesinin teknik yardım ve hizmet alımı bileşeni başlangıç toplantısı yapıldı.

Vali Okay Memiş, valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin yaklaşık 9 milyon avro değerinde olduğunu belirterek, "Pestil ve köme imalatının daha inovatif, daha pazarlanabilir hale getirilmesi, paketleme ve diğer üretim tekniklerinin standartlarının yükseltilmesi, istihdamın arttırılması amaçlanıyor. Türkiye'de pestil-köme üretiminin merkeziyiz. Bu proje de yurt dışı destekli, güzel bir proje. İnşallah ilimize hayırlı olur. Bir an önce binanın yapılıp faaliyete geçmesini diliyorum. Valilik olarak projeye her türlü katkıyı sağlayacağız. İş somutlaştıkça daha iyi netice alınacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

Yüklenici firma uzmanı Maximillian Foedinger, projenin Avrupa'daki en iyi kümelenme projelerinden olacağını kaydetti.

Yüklenici firma ortaklarından Petros Catsis ise bölgeye katma değeri olan sürdürülebilir bir çalışma yürüteceklerini dile getirerek, "Gümüşhane İŞGEM'deki firmaların kapasitelerini arttıracağız. Proje 20 ay sürecek. Bu bir ay içerisinde herşeyi çok iyi planlamamız gerek. Sonra geri dönüş zor olur." dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Şenol Turan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan, proje ortakları, yüklenici firmanın Türkiye Genel Müdürü Olcay Barlas katıldı.