Bugün okurlarımıza beylikdüzü ucuz otel veya apart daireler de uyulması gereken saygı, hukuki ve ahlak kurallarından bahsedeceğiz. Bahsettiğimiz gibi kurallar arasında yaptırımı olanlar da olduğu gibi, hukuki yaptırımı olmasa da vicdanlarda muhasebesi yapılan ve belirli kuralları olan ahlak kurallarından da bahsedeceğiz. İlk bahsedeceğimiz konu hukuki kurallardır. Günlük kiralık daire kiralayan kişi ile evini kiraya veren kişi arasında bir kontrat imzalanır. Bu her zaman olmayabiliyor ancak bu kuralı uygulamak hem evin sahibi açısından hem de müşteri açısından belirli bir bağlayıcılığı olduğu ve işe daha ciddiyet ile bakıldığını göstermektedir.

Bu kontratta yer alan açıklamalar arasında evin içinde ki envanter ayrıntısıyla yazılmalıdır. Yazılmalıdır çünkü günlük kiralık ev fiyatları ise kiralayan kişi evi teslim edeceği günün sonunda veya evi teslim edip ayrıldıktan sonra ev sahibi eksik bir malzeme veya eşya ile karşılaştığında bunun bir yaptırımın olması gerekmektedir. Bu tür problemler ile daha önce karşılaşan kişilerin olduğunu bilmekteyiz. Konunun tam aksine yapılan kontratta içeride ki malzemeler bolca yazıldığı halde evi kiralayan kişi evin içine girdiğinde eski püskü birkaç eşyadan başka bir şey ile karşılaşmadığını da duyduğumuz oldu. Bu sebepten dolayı kontratın yapılması çok önemlidir. Yapılan kontrat ile birlikte evi kiralayan kişinin kimlik kartının da bir fotokopisinin ilişikte olması konuyu daha bağlayıcı bir noktaya taşıyacaktır. Uyulması gereken kurallar arasında ödeme konusu ve giriş çıkış saatleri de önemli noktalardan bir kaçıdır. Örneğin konaklayacak kişi kural olarak ödemeyi eve girdikten sonra gün geçirmeden yapması esastır.

Ancak ikili anlaşma ile kalacağı günün sonunda ödeme yapılması da olasıdır. Anlaşmalar haricinde ki genel kanı ve kültür ödemenin önden alınıyor olmasıdır. İçeride kalacak kişi kalmadan önce ödeme yapacaktır ancak en azından evin içine girip evi gördükten sonra ödeme yapması daha mantıklıdır. Bütün bunların yanında avcılarda jakuzili günlük kiralık dairelerin belirli bir maliye hukukuna bağlı olarak işletilmesi esastır. Kaçak olarak ya da kanuna aykırı olarak yapılan işletmeler belirli cezai yaptırımlara maruz kalmaktadır. Bir sonra ki yazımızda ahlaki kurallardan da bahsedeceğiz.