GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsi avı için Gürcistan'a giden Türk balıkçısının umduğunu bulamadığını ve teknelerin bir çoğunun geri döndüğünü bildirdi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de bu sezon son yılların en kötü hamsi avı döneminin yaşandığını söyledi.

Umduklarını bulamayan balıkçıların bir süre önce avlanmak için büyük ümitlerle Gürcistan'a gittiğini anımsatan Arslan, Türk balıkçısının geçen bir aylık sürede bu ülkede istediği düzeyde hamsi avı gerçekleştiremediğine işaret etti.

Türk balıkçısının, Gürcistan'da bol ve bereketli hamsi avı gerçekleştireceği yönündeki hayallerin boşa çıktığını ifade eden Arslan, "Geçen sezon Gürcistan'da uzun süre Türk balıkçısı hamsi avı gerçekleştirmişti. Tezgahlar Gürcü hamsisiyle dolup taşmıştı. Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da balıkçılarımız Gürcistan'a gidere burada bol ve bereketli bir hamsi avı yaşamayı umut ediyordu ama öyle olmadı." diye konuştu.

Arslan, Türk karasularında olduğu gibi Gürcistan'da da hamsi sürülerinin kendisini gizlediğini ve ortaya çıkmadığını belirterek, "Bizim kıyılarımızda olduğu gibi komşuda da hamsi kayboldu. Kendisini bir türlü ortaya çıkartmadı. Hal böyle olunca da Türk balıkçısı istediği düzeyde balık avlanamadı. Büyük umutlarla komşuya giden balıkçımız maalesef hayal kırıklığı yaşadı. Son ümit olan Gürcistan'a giden ve burada da büyük hayal kırıklığı yaşayan teknelerin bir çoğu geri döndü. Kalan teknelerin de dönmesiyle Karadeniz'de hamsi sezonu tamamen bitmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.