Uzun zamandır kredi kartı kullananlar ya da kredi kartını yeni alan tüketiciler hesap özetindeki "kart ödeme güvencesi" masrafını görünce şok oldular. Alınan masrafın kendilerinden habersiz olduğunu kaydeden kart sahiplerinin tepkileri dineceğe benzemiyor.
Kredi kartı sahiplerinin şikayetleri dinmek bilmiyor. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderilen şikayetlerle bu seferde hesap özetlerine yansıyan "kart ödeme güvencesi" adı altında alınan masrafı şikayet ettiler. Tüketicilerin başvuruları sonrası vefat ile kaza veya hastalık sonucu daimi ve geçici maluliyet, bordrolu iseniz istek dışı işsiz kalanlardan alınan ücret başvuru yapılmamasına rağmen diğer kredi kart sahiplerinden de alınınca şikayetler gecikmedi.Gelen şikayetlere göre kart sahiplerinden habersiz her ay düzenli olarak alınan bu ücretle hesap ekstreleri kabardıkça kabarıyor.
Ekstreler Kabardıkça Kabarıyor!
"Kart ödeme güvencesi başlığı altında her ay düzenli olarak 3-5 TL hesap özetinde borç yansıtıyorlar. Böyle bir talebim olmadığı halde bu parayı ödemek canımı sıkıyor. Bir an önce bu saçmalığın durdurulmasını istiyorum."
"Yaklaşık 9 yıldır bankanın kredi kartı müşterisiyim. Kredi kartı kart ödeme güvencesi altında her ay ekstre tutarına göre değişik miktarlarda ek masraf çıkarılmış olup,hem kendi kartıma hem de ek kartıma böyle bir masraf çıkarılması için haklı müşteri hattı ve telefonla bilgi verdim.Sonucunu bekliyorum.Ücretli olarak sınırlı mali durumum nedeniyle gerekirse kartlarımı iptali ve yasal yollara başvurmak istiyorum. Her yıl kredi kartı aidatı ödememe rağmen birde böyle bir masraf çıkarması düşündürücü."
Habersiz Yenileme
"2009 yılında yarı zamanlı çalıştığım bir şirketin maaş kartı için söz konusu bankanın bir şubesine yönlendirildim, işlemler tamamlandıktan sonra kredi kartı isteyip istemediğimi sordular. Bende kredi kartını almak istedim gerekli evraklar imzalandı. O zamandan bu yana her ay ekstremde ayda 10 ile 20 TL arasında kart ödeme güvencesi adı altında bir kesinti görmekteydim.Fakat birazda ihmalkarlığım ve zamansızlığım sebebiyle ilgilenemedim. Dün beni bankadan aradılar ve sözde benim talep ettiğim ve 3 yıldır bana sormadan otomatik olarak yenilenen işsizlik sigortasının yenilenmesi için aradıklarını söylediler. Konuyla ilgili bugün şubeye ardından tüketici haklarına ve ardından savcılığa gideceğim. Benden hiçbir şekilde onay almadan bu sistemi nasıl aktif hale getirebiliyorlar? 3 yıldır benim hiç haberim olmadan bunu nasıl yenileyebiliyorlar ?"