SAMSUN (AA) - Hak-İş ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hak-İş olarak iktidarda kim olduğuna bakmadan darbecilere direndik. 12 Eylül'de başkası, 28 Şubat'ta Refah-Yol vardı. Bugün AK Parti hükümeti var. Bulunduğunuz bu sendikanın sizi mahcup edecek, başınızı öne eğdirecek bir ihaneti olmadı." dedi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesi'nin Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Burada konuşan Arslan, darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokaklara çıkan kahraman vatandaşlar sayesinde bastırıldığına dikkati çekerek bu sırada şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Hak-İş olarak bütün darbelere direndiklerini, hükümetlerin yanında olduklarını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Hak-İş olarak iktidarda kim olduğuna bakmadan darbecilere direndik. 12 Eylül'de başkası, 28 Şubat'ta Refah-Yol vardı. Bugün AK Parti hükümeti var. Bulunduğunuz bu sendikanın sizi mahcup edecek, başınızı öne eğdirecek bir ihaneti olmadı. İnsanız, hatamız olabilir ama bilerek ya da bilmeyerek bir ihanet içerisinde hiç olmadık. Bundan sonra da olmayacağız."

Kamu kurumlarından atılmalarda devletin dikkatli olması gerektiğine işaret eden Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu kargaşada adaletli bir şekilde sürecin tamamlanması gerekiyor. Bir kısım husumeti olanlar, bu süreçte birilerini karalamak, iftira atmak gibi şeylere tevessül edilebilir. Dikkat etmek gerekiyor. Kurunun yanında yaşı da yakmamak için herkesin dikkatli olması gerekiyor. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bu süreçte hukuk devleti içinde demokratik ve adaletle sonuçlandırmamız gerekiyor."

Arslan, uluslararası güçlerin İslam ülkelerini bölmeyi amaçladıklarına, bu nedenle vatandaşların birlik ve beraberliği artırması gerektiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Afganistan'ı teslim aldılar. Libya'yı işgal ettiler. Yemen'i parçaladılar. Bu uluslararası emperyalist güçlerin İslam dünyasıyla hesapları bitmedi. Maalesef Pentagon, CIA ve Avrupa Birliği'nin de hesabı Türkiye. Onun için kullanabilecekleri taşeronlar bulmuşlardır. FETÖ ihanet şebekesi, bu şebekelerden bir tanesidir. Bir başka taşeron da PKK. Abdullah Öcalan'ı paketleyip Türkiye'ye teslim eden Amerika, 15 gün sonra FETÖ elebaşını Amerika'ya götürüyor. Bu ihanet şebekelerine karşı Türkiye'yi koruyup kollamamız gerekiyor. Tehlike çok büyük, bu çete Genelkurmay Başkanlığının kozmik odasına girerek bilgileri CIA'ye taşıdı. Bunlar gerçekten büyük bir ihanet içindeler. Onun için tehlike hala geçmiş değil. O zaman meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Onun için birlik ve beraberliğimizi artırmamız gerekiyor. Ülkede bundan sonra yeni dönem başlamalı. Silahlı Kuvvetler başta olmak üzere bütün kamu kurumları yeniden yapılandırılmalı."

Arslan, Türk milletinin birbirinin yaşam tarzına, siyasi görüşüne ve farklılıklarına bakmadan birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini dile getirerek bunun başarılması halinde tüm hainlerin oyununun boşa çıkacağını kaydetti.