ORDU (AA) - Ordu'da balıkçıların 14 Kasım'dan bu yana denize açılamaması nedeniyle tezgahlardaki balık fiyatları yükseldi.

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de olumsuz hava şartları sebebiyle balıkçıların denize açılamadığını söyledi.

Aydemir, 3 gündür balıkçıların av yapamadıklarını ifade ederek, hava muhalefetinin ister istemez balık fiyatlarını da artırdığını belirtti.

Av olmaması nedeniyle tezgahtaki balık fiyatlarının yükseldiğini dile getiren Aydemir, başka illerden getirilerek tezgahlarda satışa sunulan balık fiyatlarında 5 ile 7 lira arasında değişen oranda artış olduğunu bildirdi.

Tezgahta daha önce 6 ile 8 liradan satışa sunulan hamsinin fiyatının 12 liraya yükseldiğini vurgulayan Aydemir, fiyatları artan diğer balıkların ise mezgit, istavrit, çinekop ve palamut olduğuna işaret etti.

Aydemir, en çok fiyatı artan balıkların başında palamudun geldiğini belirterek, daha önce 3 tanesi 10 liradan satılan palamudun bugünlerde tanesinin 10 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Şahin Aydemir, hava muhalefetinin düzelmesiyle birlikte balıkçıların yeniden ava çıkacağını, fiyatların o günden sonra tekrar düşmeye başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle gırgır tekneleri limanlara demirlerken, balıkçıların da bekleyişi sürüyor.

Sinop'tan Ordu açıklarında hamsi avına çıkan Zekeriya Tut, pazartesi gününden bu yana havaların düzelmesini beklediklerini belirterek, "Tahminimiz cuma günü yeniden ava çıkarız. Şimdilik Karadeniz buna izin vermiyor. Denizde dalga çok yüksek." dedi.