Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Ülkemiz Altyapı yatırımları adına tarihinin en parlak dönemini geçirmektedir" dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) "İnşaat Sektöründe Türkiye’nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu" raporunu açıkladı. Raporda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın şu değerlendirmelerine yer verildi: "2013 Global verileri göstermektedir ki dünyada İnşaat Sektörü 2008 krizi sonrası yaşanan genel tıkanıklığı aşma yönünde eğilim göstermektedir. Derin krizin ardından 2011 yılında yüzde 0,5 ile durağan hale geçen Global Büyüme oranı, 2012 ve 2013 yıllarında yüzde 4’lere ulaşmış ve küresel inşaat harcama miktarı yıllık 8 trilyon dolar mertebesine dayanmıştır. Bu toparlanmada şüphesiz küresel ekonominin belirleyici etkenlerinden enerji ihtiyacına yönelik kamu harcamaları önemli rol oynamıştır.
Artan nüfus ile birlikte sanayileşmiş, ve sanayileşmekte olan ülkelerdeki ekonomik büyümeyi destekleyecek altyapı ve enerji ihtiyacı hükümetlerin çözüm üretmeleri gereken en önemli konu başlıklarıdır. Gelişmekte olan Türkiye bu kapsamda ihtiyaçları sürekli artan bir ülke konumundadır. İnşaat ise sektör olarak söz konusu gelişimin en önemli sac ayaklarından biri durumundadır. Bahsi geçen tüm altyapı yatırımlarında İnşaat Sektörünün doğru yönlendirilmesi son derece önemlidir.
Ülkemiz Altyapı yatırımları adına tarihinin en parlak dönemini geçirmektedir. Mevcut hükümetimiz döneminde gerçekleştirilen yatırımlar ülkemizi kısa sürede çok farklı noktalara taşımıştır. Mevcut kalkınma planı çerçevesinde gerçekleştirilmesi beklenen yatırımlarla birlikte önümüzdeki dönem Türkiye’si adına daha da umut doluyuz. Raporun hazırlanmasında emeği geçen İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Sayın Burhan Özdemir ve sektör kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunarım".
(İHA)