ORDU (AA) - İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, ilçelerinde imal edilen fındık sepetlerinin İspanya'ya ihraç edileceğini belirterek, "İspanya'ya ilk tur numune sepetlerimizi yolladık. Şirket yetkilileri seçip beğenip bize hangi türden kaç tane istediklerini bildirecekler. Bu şekilde yılda 4 binin üzerinde sepet satacağız" dedi.

Çalık, AA muhabirine, Madrid kentinde 100 yılı aşkın süredir fındık sepeti üretimi yapan bir şirketin yetkililerinin, İkizce ilçesinde imal edilen fındık sepetlerini internet üzerinden inceleyerek kendileriyle irtibata geçtiğini anlattı.

Şirket yetkililerinin incelemek üzere numune fındık sepeti talep ettiğini dile getiren Çalık, "İspanyol şirketle 1,5 yıldır iletişim halindeyiz. İspanya'dan ilçemize gelerek inceleme yapan misafirlerimiz, kendi bölgelerinde sepet üretimi yapıyor. Kendi ülkelerinde sepet üretiminin azalması üzerine 'dünyada nasıl üretim yapılıyor?' diye araştırıyorlar ve bize ulaştılar." dedi.

Çalık, şirket yetkililerinin, ilçede yapılan fındık sepetlerindeki işçiliği beğendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Fındık sepetleri numuneleri, İspanyol şirket tarafından seçilmek üzere bu ülkeye gönderildi. İkizce Ziraat Odası olarak İspanya'ya ilk tur numune sepetlerimizi yolladık. 13 çeşit yöresel sepeti kargo ile İspanya’nın Madrid kentindeki şirkete gönderdik. İspanya'ya giden bu sepetlerden şirket yetkilileri seçip beğenip bize hangi türden kaç tane istediklerini bildirecekler. Sonrasında ise Samsun Limanından konteynır ile göndereceğiz. Bu şekilde yılda 4 binin üzerinde sepet satacağız.”