Shinohara, Bangkok'da yaptığı konuşmada, geçen yıl ekonomik göstergelerin küresel ekonomide önemli oranda bir daralmaya işaret ettiğini ancak son haftalarda cesaret verici sinyaller ortaya çıktığını belirterek, yalnızca Avrupa'da değil, ABD'de de finansal göstergelerin istikrar kazandığını ya da iyileşmeye başladığını vurguladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) Yunanistan için hazırladığı ikinci kurtarma paketinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Shinohara, rahatlamaya yer olmadığını, büyümeyi teşvik etmek için daha yapılacak çok şey olduğunu vurguladı.

Shinohara, son gelişmelerin hala çok kırılgan olduğuna dikkati çekerek, risklerin çok önemli olduğunun altını çizdi ve Avro Bölgesi'ndeki borç krizinin tekrar tırmanışa geçmesi olasılığının kaygı yarattığını belirtti.

Dünyadaki pek çok ülkede kamu borcunun rekor seviyelerde bulunduğuna, işsizliğin ise çok yüksek olduğuna işaret eden Shinohara, gelişmiş ülkelere, krizin verdiği zararı düzeltmek için yapısal reformları hayata geçirmeleri çağrısında bulundu.

IMF Başkan Yardımcısı Shinohara, "Ekonomik toparlanmaya doğru çok dar bir yol üzerindeyiz ve kayma riski çok yüksek" dedi.