11 yıl içinde ülkeyi her alanda dünyada söz sahibi ülke haline getirdikleri alanlardan birinin de turizm olduğunu belirten Samani, 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiklerinde ülkeye gelen turist sayısının 10, Antalya'ya ise 3 milyon turistin geldiğini kaydetti.

11 yıl içinde ülkeye gelen turist sayısının 30 milyonu aştığını turizm gelirlerinin 9 milyar dolardan 30 milyar doları ulaştığını aktaran Samani, Antalya'ya gelen turist sayısınında 11 milyonu geçtiğini vurguladı.

Samani, Meclis açılmadan önce Antalya'da seçmeleriyle buluşmaya devam ediyor. 1 Ekim'de TBMM açılmadan öncesi halkın sorunlarını yerinde dinleyerek not alan Samani, Serik, Korkuteli, Aksu, Kaş, Elmalı, Gündoğmuş, Akseki, İbradı, Demre, Kemer Döşemealtı ve Finike ilçelerinde vatandaşın ayağına giderek sorunlarını ilk ağızdan dinledi.

Samani, şu bilgileri verdi:

"Ülkemiz 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi başta ekonomi olmak üzere her alanda sıkıntılı günler yaşıyordu. Ülkemiz ne acıdır ki günlük faizlerin yüzde 60'ları bulduğu günleri yaşadı. Ülkemizde 11 yıl içinde kişi başı milli gelir 3 bin dolardan 10 bin 500 dolar seviyesine çıktı. Merkez Bankası'nda döviz rezervleri 27 milyar dolardan 132 milyar dolara yükseldi. En önemlisi de İMF'den borç alan ülke konumundan borç veren ülke konumuna geldik. İktidarımız döneminde geçmiş iktidarlar döneminde alınan 27 milyar dolar borcu çok şükür ödedik. İMF'ye çok şükür 5 milyar dolar borç verir hale geldik. Sağlıkta yaptığımız reformlar ortada. Halkımız SSK kuyruklarında ve parasını ödeyemeyince hastanelerde rehin alınmalardan bıkmıştı. Çok şükür halkımız hastaneye randevu alarak gidiyor ve doktoruna muayene oluyor. "