iPhone 5'in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi de daha hızlı bir işlemciye ve daha büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen pilinin uzun süre bitmemesi.

Opower tarafından yapılan bir test, iPhone 5'i şarj etmenin her sene yaklaşık 41 sente malolduğunu ortaya çıkardı. Bu rakam, iPhone 4'ü şarj etmek için harcanandan sadece 3 sent fazla. Tahminler, iPhone'ların her gün bir kez şarj edildiğini hesaba katarak yapılmış.

Testler, iPhone 5'in 3.8 voltluk pilinin 5.45WH ile iPhone 4S'in 3.7 voltluk 5.3WH pilinden sadece biraz daha fazla şarj tuttuğunu gösteriyor. Verilen ilginç bir istatistik ise önümüzdeki 12 ayda satılanacak 170 milyon iPhone 5'in kullanacağı elektriğin Cedar Rapids, IA'daki tüm evlerin bir senelik güç ihtiyacını karşılayabileceği.

Yapılan diğer bir karşılaştırmaya göre ise iPhone 5'in yıllık şarj masrafı, rakip cep Samsung Galaxy S3'ün 12 sent altında bulunuyor. Bunun nedeni ise cebin 2.100mAh'lik dev pili. Bununla birlikte, Opower farkların çok önemsiz olduğunu, testin amacının modern akıllı ceplerin enerji tüketiminin çok az olduğunu göstermek olduğunu söylüyor.