İSTANBUL (AA) - İş Bankası, Western Union hizmeti ile para gönderme ve alma işlemlerini mobil bankacılık uygulaması İşCep’e taşıdı.

Banka açıklamasına göre, İş Bankası, tüm İşCep kullanıcılarına herhangi bir Western Union hizmet noktasına gitmeden dünyanın dört bir yanına 7 gün 24 saat Western Union ile dolar, avro ve lira cinsinden hızlı ve kolay para gönderme ve alma hizmeti sunuyor.

Dünya genelinde 200’den fazla ülke ve bölgeye dakikalar içerisinde para transferi imkanı sağlayan Western Union ile isme para gönderme ve alma işlemleri, İş Bankası’nın yurt genelinde yaygın şube ve bankamatik ağıyla internet şubesinin yanı sıra şimdi İşCep’ten de hızlı ve kolayca yapılabilecek.


- "İş Bankası’ndan yapılan para transferlerinin yarısından fazlası İşCep'ten"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, bugün bankacılık alanında dijital bankacılığın en önemli bileşeninin mobil bankacılık olduğunu belirterek, akıllı telefonların gelişimi, mobil uygulamaların artışıyla birlikte mobil bankacılık kullanımının payının da hızla arttığını bildirdi.

İş Bankası'ndan yapılan para transferlerinin yarısından fazlasının İşCep üzerinden gerçekleştiğini kaydeden Sezen, şunları kaydetti:

" Müşterilerimizin mobilden yana kullanım alışkanlığı sürekli artarken, buna bağlı olarak biz de İşCep üzerinden sunduğumuz hizmet çeşitliliğini sürekli olarak zenginleştiriyoruz. Bugün 4,8 milyon kullanıcısıyla İşCep 250’ye yakın farklı işlemi kolayca, zamandan ve mekandan bağımsız olarak yapabilme imkanı sunuyor. İşCep’in, en çok tercih edilen para aktarma menüsüne Western Union ile para gönderme seçeneğini ekledik. İşCep’in zengin hizmet çeşitliliği ile hayatı kolaylaştırması sayesinde mobili tercih edecek müşterilerimizin sayısındaki artışın devam etmesi kaçınılmaz olacaktır."