ORDU (AA) - Türkiye'nin, dünyada üretim ve ihracat bakımından liderliği elinde bulundurduğu ürünü fındıkta, daha kaliteli ve verimli ürün elde etmek amacıyla Ordu'da fındık yetiştiriciliği eğitimi başladı.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, odada gerçekleştirilen eğitim toplantısının açılışında, dünyada dekarda 200 kilogram fındık üretilirken Türkiye'de bu rakamın 80 kilogram olduğunu belirterek, "Üretimi artırmak için bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz ve hedefimiz dekarda en az 150 kilogram fındık elde etmek" dedi.

Eğitimlerin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Aktif İş Gücü Piyasası Programları işbirliği protokolü çerçevesinde hazırlanan "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi dahilinde başladığını anlatan Cörüt, "Altınordu Ziraat Odası olarak Altınordu ve Gülyalı ilçesindeki çiftçilerimizin çiftçilik faaliyetlerini rahat şekilde sürdürmesi, daha önce yaptığımız seminer ve eğitim programlarının devamı olarak bugün yine bir eğitim programında bir araya gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Cörüt, kaliteli ve verimli üretim için eğitimin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Üreticilerimizin refah seviyesini yükseltmek, ülkemizin en önemli tarımsal ürünü olan ve çok ciddi döviz girdisi sağlayan fındığın kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda dekara verimi artırmak için başlatılan bu eğitim programında eğitime katılan genç çiftçilerimiz burada bulunan uzman hocalarımız tarafından fındık yetiştiriciliğinin bütün detaylarını öğrenmiş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Altınordu Ziraat Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, kaliteli ve verimli üretim amacıyla kivi, çilek, kültür mantarı, örtü altı sebze, arı, keçi, koyun ve süt sığırı yetiştiriciliği eğitimlerinin de verileceği bildirildi.