Rusya krizinin aşılması, kamu personelinin izin yasağının kalkması ve yaklaşan 9 günlük bayram tatili, zor durumdaki turizmcinin biraz da olsa yüzünü güldürdü. Otelciler ve esnaf temsilcileri, rezervasyonlarda gözle görülür artış yaşanmaya başlandığını belirttiler.

"TÜM KAMU PERSONELİNİ BEKLİYORUZ"
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kamu personeline konulan izin yasağının kaldırılmasının turizmciye nefes aldırdığını söyledi.
İzin yasağının kaldırılmasının ardından rezervasyonlarda bir miktar artış görüldüğünü ifade eden Yüksekol, "15 Temmuz’un ardından kamu personeline izin yasağı getirilmesiyle biz otelciler olarak sıkıntı yaşadık. Ancak, geçtiğimiz günlerde kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasıyla birlikte, rezervasyonlarımızda gözle görülür bir artış var. Bunun ilerideki tarihlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Çeşme, her zamanki gibi tüm misafirlerine kucak açmış olarak bekliyor. Türkiye’nin en iyi tatil beldelerinden birisi olarak, izin kullanacak tüm kamu personellerini Çeşmemize bekliyoruz" dedi.

"SEZON EYLÜL SONUNU BULACAK"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de yaptığı açıklamada, kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Bu izin yasağının kaldırılmasının Çeşme’ye ne kadar yansıyacağını bilmiyoruz. Kamu personelinin Çeşme’de tatiline devam edebileceği duygusunu herkese yaymak istiyoruz. İnşallah Çeşme için hayırlı bir sezon sonu olur diye düşünüyorum. Ağustos ayını neredeyse yarıladık. Hemen arkasından Kurban Bayramı tatili var. 9 günlük bayram tatilinden umudumuz çok yüksek. Tahmin ediyorum, böyle giderse sezonumuz Eylül ayı sonunu bulacaktır" diye konuştu.

OTELLER HAFTA SONLARI TAM DOLU
Ağustos ayında, hafta sonu tatillerini değerlendirmek için Çeşme’yi tercih edenlerin sayısındaki ciddi artış, turistik oteller ile butik otellerde ve pansiyonlarda doluluk yaşanmasına neden olurken, günübirlikçi olarak adlandırılan vatandaşlar da plajlarda yoğunluk yaşatıyorlar. Oteller, özellikle hafta sonları tam doluluk yaşarken, hafta içi rezervasyonlarında da, kamu personelinin izin yasağının kalkmasıyla belirgin bir artış yaşanmaya başladı.

RÜZGAR; DENİZ, KUM, GÜNEŞ KEYFİNİ ENGELLEYEMEDİ
Sıcak havaların ardından bu hafta sonunda hava sıcaklığının bir miktar düşmesi ve havanın rüzgarlı olmasına karşın, tatilciler, deniz keyiflerine ara vermediler. Denizin dalgalı olması ve rüzgar, tatilcilerin deniz, kum, güneş keyiflerini engelleyemedi.

ALAÇATI’DA AKŞAMLARI İNSAN SELİ
Öte yandan, Çeşme’nin markalaşmış beldesi Alaçatı, bu yıl da özellikle İstanbullu tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Turizmde markalaşmış belde Alaçatı, marka mekanları da çekmeye devam ederek, farklılığını bu yıl da ortaya koydu. Alaçatı’nın tarih kokan daracık sokakları, akşamları geç saatlere kadar insan seliyle dolup taşıyor.
(İHA)