Bütçe hazırlıkları sırasında, 180 bin kişinin emekli olacağı tahmini ile 2012’de 90 bin civarında memurun alınacağı hesaplanmıştı.

• Üniversitelere 9 bin akademik personel
2012 yılında kamuya alınacak memur sayısının, hangi branşlarda olacağı ise kamu kurumlarının yapacağı çalışmalarla netleşecek.

Kamu kurumları personel ihtiyaçlarını Maliye Bakanlığı’na ve Devlet Personel Başkanlığı’na bildirecek. Maliye Bakanlığı da kamu kurumlarına kadro tahsis edecek.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan da kamu kurumlarına bu yıl 100 binin üzerinde personel alınacağını duyurdu. Bir televizyon kanalında konuşan Elvan, IMF ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde önceki yıllarda kamuya sadece emekli olanların yüzde 10’u düzeyinde personel alındığını hatırlatarak,

"Şu anda emekli olan veya kurumundan ayrılan personel sayısının yüzde 50’si kadar dışarıdan atama yapılabiliyor. Şu an itibariyle 2012 yılında 100 binin üzerinde atama yapılacağını söyleyebiliriz" dedi. Öte yandan, üniversitelere de bu yıl içinde 7 bini araştırma görevlisi olmak üzere toplam 9 bin akademik personel alınacak.

Kaynak: Sıcak Gündem