ORDU (AA) - Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül'de başlayan yeni av sezonunun geride kalan bir aylık döneminden memnun.

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun birinci ayını tamamladıklarını anımsatarak, eylül ayı boyunca bol miktarda palamut ve çinekop avlayan balıkçıların hallerinden gayet memnun olduğunu söyledi.

Sezonun ilk günlerinde Karadenizli balıkçıların hava muhalefeti nedeniyle iyi bir başlangıç yapamadığını ancak daha sonra bol miktarda balık avladığını dile getiren Aydemir, "Özellikle havaların bir süre iyi seyretmesi balıkçılarımızın işine geldi. Denize açılan birçok balıkçımız tuttukları bol miktarda palamut ve çinekopla limanlara döndü." dedi.

Aydemir, sezonun oldukça bereketli gittiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Özellikle palamut avının ekim ve kasım aylarında da süreceğini tahmin ediyoruz. Ondan sonra inşallah hamsi avı başlayacak. Şimdilik denize açılıp boş dönen hiçbir teknemiz yok. Özellikle gırgır tekneleri limanlara tuttukları binlerce kasa palamutla dönüyor. Bu da avın ne kadar bol ve bereketli geçtiğini bize gösteriyor."

Balıkçıların yüzünün güldüğünü vurgulayan Aydemir, bereketli avın fiyatlara da yansıdığını, tezgahlardaki balık fiyatlarının her geçen gün düştüğünü, bu durumun en çok tüketiciyi memnun ettiğini dile getirdi.

- Son yılların en başlangıcı yapıldı

Piraziz Su Ürünleri Birliği Başkanı Hamdi Arslan ise balıkçılar olarak sezona, son yılların en iyi başlangıcını yaptıklarına dikkati çekti.

Eylül ayında özellikle Batı Karadeniz'de avcılığın bol geçtiğini anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Samsun ile Zonguldak havzasında denize açılan Karadenizli balıkçılarımız bol miktarda palamut ve çinekop avladı. İlk ayımızda Batı Karadeniz'de avın bol ve bereketli geçtiğini söyleyebiliriz ancak Doğu Karadeniz için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Samsun ile Hopa arasında istenilen av yapılamadı. Buradaki balıkçılarımız Batı Karadeniz'e giderek o bölgelerde rızkını aradı."

Arslan, palamudun Batı Karadeniz'den ayrılarak Doğu Karadeniz'e hareket ettiğini kaydederek, "Bu da bize şunu göstermektedir; ekim ayı boyunca Doğu Karadeniz'de bol av olacaktır. Şu anda zaten Batı Karadeniz'deki balıkçılarımız bu bölgelere gelmeye başladı. Beklentimiz palamut bolluğunun ekimde de devam etmesi." diye konuştu.