KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarından, (KARDEMİR) Çelik-İş Sendikası ile yürütülen 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Fabrika tarafından yapılan yazılı açıklamada, yetkili Çelik- İş Sendikasıyla 1 Ocak'ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dün anlaşma ile sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışanlarımızın mutluluğunun en üst seviyede gözetildiği yeni sözleşmemiz, sağladığı haklar ile örnek bir sözleşme olmuştur. KARDEMİR’deki çalışma barışının öneminin bilincinde olan Şirketimiz, içinde bulunduğu durumu ve yatırım yükümlülüklerini de göz önüne alarak, görüşmelerde üzerine düşen azami çabayı göstermiştir. Bundan sonra da, çalışanlarımızın memnuniyet ve refahı ile verimli bir iş ortamının daha da geliştirilmesi için sendikamız ile birlikte azami oranda gayret gösterilmeye devam edilecektir. 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, çalışanlarımıza, çok kıymetli ailelerine, sendikamıza, şirketimize, Karabük'ümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül de dün KARDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında yürütülen 12. dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin, "Yaklaşık yüzde 25-26'lık bir zamla toplu sözleşmeyi tamamladık. Mevcut yapılan, toplu sözleşmelerin arasında en iyisi oldu" açıklamasını yapmıştı.