KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbaşı eğitim programı kapsamında, oryantasyon eğitimlerinin ardından 106 personel, çalışacakları ünitelerde göreve başladı.

KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal, KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıdaki konuşmasında, yeni personele hayırlı olmasını diledi.

Tüm personelin işine sahip çıkacağına ve özveride bulunacağına inancının tam olduğunu ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Özverili olmak başka bir şey, evinizde sizleri bekleyenlere karşı sorumlu olmanız başka bir şeydir. Dünyada ekonomik krizler olur, iki sene zarar edersiniz ama üçüncü sene bir kar edersiniz, bütün şirketlerde böyledir. O iki senelik zararınızı kapatırsınız. O iki senelik zararı bir senede kapatıyoruz ama sahada ölümlü iş kazası, uzuv kaybı gibi iş kazaları gerçekleştiğinde bu gibi durumları telafi edemiyoruz."

Ünal, herkesin belirli bir uzmanlığı, iş yapış şekli, mesleki deneyimi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ama burada yoğun üzerinde durduğumuz kurallar ve prosedürler vardır. Bu kurallar belirli bir yaşanmışlıkların sonuçları üzerine geliştirilerek düzenlenmiş prosedürlerdir. Zaten niteliklerinize baktığımızda bizlere sağlayacağınız fayda ile ilgili hiçbir endişem yok. Bir kısmınız belki bu tür fabrikalarda çalışmış olabilirsiniz. Fakat en çok üzerinde durduğum konu kurallardır. Bu kurallar sizin yol haritanızdır."

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven de işbaşı yapan personele işlerinin hayırlı olmasını diledi.

Kurumda işbaşı yapan personele, iş sağlığı ve güvenliği modül eğitimlerinin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, kalite yönetim sistemi, bilgi güvenliği yönetim sistemi, enerji yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi, müşteri memnuniyeti yönetim sistemi, KARDEMİR yazılım sistemleriyle ilgili oryantasyon eğitimleri verildiği bildirildi.