İSTANBUL (AA) - Karmod, engellilere özel mobil WC ve duş üretti.

Şirketin açıklamasına göre, Karmod'un üretimini yaptığı kabin ve konteyner modellerine uyarlanan WC ve duş üniteleriyle engelli vatandaşlara kullanım kolaylığı sunmak hedeflendi. Ürüne özellikle Avrupa ülkelerinden ciddi talep geliyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Karmod Ar-Ge Müdürü Mustafa Hacıömer, WC ve duş ünitelerinin sosyal tesisler, park ve bahçeler, piknik alanları, karayolu dinlenme tesisleri, camiler, miting ve fuar alanları gibi çok sayıda farklı mekanda kullanılabileceğini belirtti.

Engelli kullanımına özel ürünlerini uluslararası standartlar ve Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliğine uygun şartlarda kullanıma sunduklarını aktaran Hacıömer, şu ifadeleri kullandı:

"Engelli ünitelerimiz kolay taşınabilir özelliğiyle farklı mekanlara transfer edilebiliyor. Yıpranmadan uzun yıllar güvenle kullanılabilir kalitede üretiyoruz. Ürünümüze Fransa, Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden talepler geliyor. Yeni nesil konteyner ve kabin ürünlerimize uyguladığımız ünitede bir engellinin kullanımı için bütün detaylar düşünüldü.

Her ünitede geniş kapı, engelli rampası, özel klozet ve lavabo, duş teknesi ve sandalyesi, bataryalar, yatay ve dikey konumda sabit ve mafsallı tutamaklar, sabunluk, havluluk, özel ebatlı ayna uluslararası standartlarda mesafelerle yerleştiriliyor. Geçiş alanlarındaki mesafe ayarlarında da aynı standartlar dikkate alınarak hazırlanıyor."