Eskiden ihtiyaçlı vatandaşlara poşetler içinde kuru gıda yardımında bulunan Trabzon Belediyesi artık yapılacak yardımları vatandaşların tercihine bıraktı. Vatandaşlar, belediyenin kendilerine verdiği "Kart 61" ile birlikte mahallelerinde anlaşması bulanan bakkal ve marketlerden tercihlerine göre alış veriş yapabiliyor.

Aynı şekilde ekmek yardımından faydalanan vatandaşlar bu kartlarla birlikte ekmeklerini anlaşmalı market ve bakkallardan alabiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Belediyeden yardım alan ihtiyaçlı vatandaşlarımızı yardımlarını bundan böyle 'Kart 61' ile mahallelerinde bulunan anlaşmalı market ve bakkallardan alışveriş yapıyor. İhale gereği ihaleye girecek olan firmalardan Trabzon'un 42 mahallesinde en az 80 civarında bakkal, market ile anlaşılmış olması şartı getirildi. Vatandaşların alış verişini evinin bulunduğu mahalledeki bir marketten yapması için Trabzon Belediyesi bu şartı ortaya koymuş ve ihaleye giren firma 100'ün üzerinde bakkal ve marketle anlaşma sağlayarak ihaleye katılmıştır. Vatandaşlarımız bu anlaşmalı olan bakkal ve marketlerden, belediyemizin kendisine düzenlemiş olduğu KART 61 ile alışverişini yapabilecektir. Her ayın ilk haftası içerisinde Kart 61'e yardım paketlerine verilen teklif kadar yükleme yapılacaktır. Vatandaşlarımızda kendisine en yakın ya da ucuz olan bakkal ve marketlerden alışverişlerini yapıyorlar. Böylece belediye dağıtım yükünden kurtulurken; ihtiyaçlı vatandaşlar da kendi tercihlerine göre alışverişlerini yapıyorlar" dedi