İSTANBUL (AA) - Katmerciler, farklı ihtiyaçlara uygun araçlardan oluşan geniş savunma portföyünü Bahreyn Uluslararası Savunma Fuar ve Konferansı'nda (BIDEC) tanıtacak.

Şirket açıklamasına göre, eylül ayında Londra'da düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarının (DSEI) ardından rotayı Bahreyn'e çeviren Katmerciler, 16-18 Ekim 2017'de Bahreyn'de düzenlenecek BIDEC'e katılacak. Şirket, tamamını kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği zırhlı savunma araçlarından ve zırhlı iş makinalarından oluşan geniş savunma portföyünü sergileyecek.

Bahreyn Kralı'nın himayelerinde, Bahreyn Savunma Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek BIDEC'e çok sayıda ülkeden askeri heyetlerin, sektör profesyonellerinin ve şirket temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

Körfez bölgesini ve ülkelerini yüksek potansiyele sahip pazarlar olarak değerlendiren ve bölgeye stratejik önem veren Katmerciler, BIDEC'te ürünlerinin tanıtımının yanı sıra farklı boyutlarda geliştirilebilecek iş birliği imkanları için savunma şirketleri temsilcileri ve askeri yetkililerle görüşmeler yapacak.

Katmerciler’in araçlarından Hızır, Türkiye'de segmentinin "en güçlü" zırhlı muharebe aracı durumunda. 9 personel kapasiteli Hızır, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için üretilmiş, 4x4 konfigürasyonunda taktik tekerlekli zırhlı bir araç olarak öne çıkıyor.


- Katmerciler'in ilk hibrit zırhlı aracı olacak


Kırsal ve kentsel alanlardaki yoğun çatışma koşulları altında yüksek performans gösterecek şekilde tasarlanan Hızır, tüm özellikleriyle silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri için güven artırıyor.

NATO standartlarında geliştirilen ve mayına karşı yüksek koruma dahil tüm balistik ve performans testlerinden başarıyla geçen araç, üretime hazır durumda. Hızır, ASELSAN iş birliğiyle hayata geçirilen proje tamamlandığında şirketin ilk hibrit zırhlı aracı olacak.

Hızır aynı zamanda, komuta kontrol aracı, KBRN aracı, çeşitli silah sistemlerinin kolay entegre edildiği silah taşıyıcı araç, ambulans aracı, sınır güvenliği aracı, keşif aracı ve benzeri çeşitli konfigürasyonlar için çok yönlü, düşük maliyetli ve kolay bakım sağlayan bir platform araç niteliği taşıyor.

Katmerciler'in tanıtacağı savunma portföyünde ayrıca; NATO standartlarında geliştirilen, yüksek balistik korumalı, el yapımı patlayıcılara karşı yüksek güvenlik sağlayan, 4x4 zırhlı personel taşıma aracı Khan, balistik korumalı 4x4 zırhlı ambulans, 4x4 off-road araçlar üzerine uygulanan kompozit seramik bazlı gizli zırhlama sistemi Nefer, yasadışı toplumsal olayların ve gösterilerin engellenmesi ve yatıştırılmasında güvenlik güçlerine büyük kolaylık ve üstünlük sağlayan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) bulunuyor.

Şirketin tanıtacağı savunma lojistiği portföyü ise Koruma Kalkanı, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Damper, Zırhlı Lowbed Treyler, Zırhlı Su Tankeri ve Zırhlı ADR'li Tanker ile Kurtarma Aracı yer alıyor.