İSTANBUL (AA) - Seramik sektöründeki gelişmelerin takip edildiği UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı, sektör temsilcilerinin katılımıyla devam ediyor.

Fuarda sektördeki gelişmelerin yanı sıra modern teknolojiyle geliştirilen yeni ürünler ilk kez sergileniyor.

Nano teknolojiyle üretilen ürünler, kir tutmayan özel yüzey kaplamalı vitrifiye ve armatürlerden, otomatik olarak devreye girip iç yüzeyleri su sıçratmadan temizleyen lavabo ve klozetlerden oluşuyor.

Elmor Genel Müdür Yardımcısı Enver Öz, fuarda yaptığı E.C.A. Serel Hygiene Plus serisi tanıtımında, Türkiye’de banyo ve mutfak temizliğinde genellikle temizlik kimyasalları kullanıldığına ve ovma işlemi için çok fazla güç harcandığına dikkati çekti.

Öz, “Hygiene Plus teknolojisi kendi kendini temizleme özelliğiyle hem temizlik kimyasalı tüketimini hem de temizliğe ayrılan zaman ve enerjiyi azaltıyor. Ürün kadınları temizlik kimyasallarından koruyor, su tüketimini de yaklaşık yüzde 40 azaltıyor. Su tasarrufu her zaman temel önceliklerimiz arasında oldu. Dört kişilik bir ailenin evde harcadığı su miktarı yılda yaklaşık 264 bin litreye ulaşıyor. " diye konuştu.

Türkiye'de temizlik işlerinin büyük ölçüde kadınların sorumluluğunda olduğunu belirten Öz, şunları kaydetti:

"Elbette bu sorumluluğun paylaşılması en büyük temennimiz. Diğer yandan Hygiene Plus ürünlerimizle kadınları bu sorumluluktan özgürleştirmek, onların kendilerine daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak için de önemli bir adım attık. En ileri teknolojilerle ürünlerimize kazandırdığımız kir tutmama ve kendi kendini temizleme gibi özellikler sayesinde temizlikte harcanan süreyi kısaltmaktan ve bu sırada maruz kalınan kimyasalları en aza indirgemekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kadınlar kendilerine daha çok zaman ayırabilecek."