Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Salih Öğütken, 2014 yılı ilk fındık mahsulünü 10.7 TL’den aldıklarını açıkladı.
FİSKOBİRLİK’e üreticilerin güvenmesini isteyen Genel Müdür Salih Öğütken, kesinlikle kaynak sıkıntılarının bulunmadığını ve 2014 rekoltesinin de tamamına talip olduklarını söyledi.
FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Öğütken yaptığa açıklamada, “Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki fındık alımlarına 8 ağustos tarihinde başladık. Bugüne kadar ise 450 kilogram fındık alımı yaptık. Daha önce açıkladığımız gibi iki yöntemle fındık alımı yapmaktayız. Bu yöntemlerden birincisi emanet alımdır. Emanet alımlarında üreticilerle aramızda sözleşme imzalanmaktadır ve sözleşme gereği üreticimiz istediği dönemde o günün piyasa fiyatına göre parasını alabilmektedir. İkinci yöntem ise peşin alımdır. Peşin alımlarda piyasanın 10 kuruş üzerine almaktayız. Ayrıca 50 randımanın üzerindeyse randıman farkı da verilmektedir. Dolayısıyla 8 Ağustos tarihinde yaptığımız ilk alımda 450 kilogram fındık piyasanın 10 kuruş üzerinde ve randıman farkıyla birlikte 10.7 TL’den üreticimize peşin para ödenmiştir. Şuanda 10 TL’den açılan piyasanın giderek yükseleceğini düşünüyoruz. FİSKOBİRLİK’in kesinlikle kaynak sıkıntısı bulunmamaktadır. 2014 yılı rekoltesine talibiz. Kendi entegremizde işleyecek olduğumuz fındığı kendi kaynaklarımızla kendimiz almak istiyoruz.Üreticilerimizin FİSKOBİRLİK’e güvenmelerini bekliyoruz" dedi.
(İHA)